Imigrantii care au patruns ilegal in Romania, sanctionati de autoritatile noastre!

0
376

imigrantii_politia_de_frontieraCei 60 de barbati care au intrat in tara noastra la sfarsitul saptamanii trecute prin localitatea Comlosu Mic, judetul Timis, sunt acum cercetati de autoritatile romane pentru trecerea ilegala a unei frontiere de stat.

Potrivit unui comunicat de presa eliberat de Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, imigrantii, in numar de 60, se afla acum sub custodia Serviciului pentru Imigrari Timis, urmand a se efectua demersurile necesare extradarii lor catre autoritatile din Serbia.

“In urma verificarilor facute in cazul grupului de migranti care a fost depistat de politistii de frontiera, ieri (sambata – n.r.), in apropierea frontierei cu Serbia, s-a stabilit ca cele 60 de persoane care au trecut ilegal frontiera de stat sunt 41 din Pakistan, 12 din Maroc, cinci din Somalia, una din Iran si una din Sudan. Persoanele in cauza au declarat ca au plecat din tarile de origine, traversand Turcia, Grecia, Macedonia si Serbia, cu intentia de a ajunge in Spatiul Schengen, pentru a-si gasi de lucru”, se arata in comunicat.

Pe toata durata cercetarilor, imigrantii beneficiaza de hrana si ceaiuri calde din partea politistilor din judetul Timis, fiind vizitati si de un preot, pentru a se asigura ca au cele necesare supravieturii in timpul anchetei.

Petru Alexa, preot: “Am venit fiindca am vrut sa ajutam cu ceea ce tine de noi, de biserica, cu o masa calda, cu alimente daca este nevoie cat stau pe teritoriul tarii noastre, adica cel putin aici, in Jimbolia. Deocamdata au primit mancare, au primit un ceai cald, au primit sandvisuri.”

In schimb, localnicii din Comlosu Mic nu vad cu ochi buni prezenta refugiatilor in satul lor.

Unii dintre acestia sunt  speriati si spun ca nu vor sa mai stea noaptea in case, de teama comiterii unui atac asupra lor.

Altii sustin ca este mai bine ca imigrantii sa stea la ei in tara, ca asa este normal!

Barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, provin din Pakistan, Maroc, Somalia, Iran si Sudan. Acestia au declarat ca au fugit din tarile lor pentru a ajunge in spatiul Schengen la munca, pentru care au traversat Turcia, Grecia, Macedonia si Serbia.

Autoritatile vamale sustin ca singurul motiv pentru care ei au traversat granita catre Romania este acela ca Ungaria a ridicat anul trecut un gard de protectie la granita cu Serbia.

Tot la sfarsitul saptamanii trecute, politistii de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – Vidin Feroviar au retinut doi sirieni, care calatoreau cu documente spaniole false.

Lasa un raspuns