Ieri am aflat că Sorin Apostoliceanu este trist. Nici nu este de mirare, şi pe Iuda l-au apucat remuşcările…

0
631

De ce era trist ieri Apostoliceanu? Nu este greu de înţeles. Era indignat, ofticat chiar, că promovarea directă în Liga I a FC Argeş este văzută de piteşteni ca o reuşită a lui Cristian Gentea, viitorul primar al municipiului Piteşti. Pentru că da, Cristian Gentea a fost omul care a readus la viaţă FC Argeş, persoana care a reînviat legenda alb-violetă atât de dragă nouă tuturor!

Singurul nemulţumit este Apostoliceanu. Cică are şi el merite în promovarea FC Argeş. Probabil este singurul care crede asta, fiindcă, dacă-i întrebăm pe oficialii clubului, pe antrenori, pe jucători, o să spună că nici nu-l cunosc!

Totuşi, să lămurim pentru piteşteni ce-a vrut să spună Sorin Apostoliceanu. El a contribuit la promovarea FC Argeş doar în sensul că a distribuit pe facebook, acolo unde bântuie 24 de ore din 24, o postare în care era anunţat faptul că de anul viitor jucăm în Liga I.

La meciuri participa… aşa şi-aşa. Adică a fost de vreo două ori, de fiecare dată îmbrăcat corespunzător, ca un superfan alb-violet, cu tricouri cu… Barcelona! Se aşeza cuminte la tribuna oficială, sprijinindu-şi burtoaca de genunchi, şi privea atent jocul. De obicei, undeva prin minutul 35 îşi dădea seama şi el care sunt „ai noştri”, de obicei după ce era înjurat de fani că aplauda vesel la un gol al adversarului!

Stătea mai mult pe telefon decât cu ochii la meci, pentru că era cu adevărat nevoie de el pe facebook. Nu putea să rateze niciun moment în care să nu-şi asume munca colegilor săi din primărie. Deşi avea atribuţii reduse la minimum, deoarece îşi atacase în mod ticălos primarul, Apostoliceanu coordona, în lumea imaginară pe care o împărţea cu fanii lui de pe facebook, urbanismul, poliţia comunitară, ADP-ul, intervenţiile de la Apă-Canal 2000 şi Termocalor, echipele Salubrităţii etc. Era, pentru cine nu cunoştea adevărul, un fel de om-orchestră!

Se oprea brusc din butonat şi îşi ridica privirea: Am învins, nu?, întreba zâmbind larg şi încrezător. Sigur!, îi răspundeau colegii zâmbind. Când se ridica îi bufnea râsul şi-i spuneau: Stai jos, mă Sorine, că e pauză! Tu de ce naiba mai vii la meci dacă habar n-ai pe ce lume eşti?

Indiferent de faptul că a trădat în cel mai josnic mod cu putinţă, dincolo de faptul că n-a făcut nimic patru ani la Primăria Piteşti, cu toate că a ajutat cu nimic clubul FC Argeş, Sorin Apostoliceanu are câteva calităţi certe: este lipsit de carismă, nu are caracter, nu-i place să spună adevărul şi crede că un prieten adevărat trebuie să-şi manifeste plenar ingratitudinea cum prinde ocazia!

Ieri, Sorin Apostoliceanu era trist…

Sincer? Avea şi de ce!

D.M.D.

Lasa un raspuns