Idolul retardaţilor, miliţianul Dănuţ Dinu, vrea să fie primar la Piteşti deşi dovedeşte că habar nu are ce trebuie şi ce poate să facă un edil!

0
586

25 ian Danut Dinu delir 1Parcă spuneam săptămâna trecută că miliţianul Dănuţ Dinu este candidatul pulimii retardate la funcţia de primar al municipiului Piteşti? Da, aşa spuneam şi nu greşeam deloc. Pentru că este aproape de neimaginat cât de prost trebuie să fii pentru a achiesa la toate neroziile pe care le susţine public, pe facebook, măreţul idol al neghiobilor cu IQ subunitar din Piteşti! Am zis a achiesa? Aveţi dreptate, să reformulăm pe înţelesul lor: să pună botul!

Am intrat în posesia unui miniprogram electoral publicat tot pe facebook de miliţian (se putea altundeva?J). În 20 de ani de presă n-am întâlnit o bătaie de joc mai mare la adresa alegătorilor! E prima dată când vedem un candidat care nu că-şi prosteşte fanii retardaţi în faţă, dar o face de o asemenea manieră grobiană şi lipsită de orice bun-simţ încât te face să-ţi fie milă de susţinătorii lui.

Ce le promite Dănuţ Dinu piteştenilor? Mai nimic, exceptând faptul că a găsit peştera lui Ali Baba şi dispune pentru municipiu de toţi banii din lume. În plus, cumva, nimeni nu ştie cum, miliţianul este sigur că nu va deveni primar, ci un fel de satrap persan, un dictator atotputernic în Piteşti care va face totul, mai ales ceea ce legea nu-i permite!

Să lăsăm totuşi gluma deoparte şi să facem publice câteva dintre promisiunile demente ale comisarului-şef care face politică deşi legea şi statutul poliţistului îi interzic acest lucru! Bun, legea i-ar interzice şi să fie atât de bogat, să cheltuie atâţia bani, să trăiască atât de opulent deşi este un biet bugetar, dar despre aceste inadvertenţe cu altă ocazie!

Ce promite Dinu? Simplu, raiul pe pământ: reducerea preţului apei potabile, iluminarea tuturor străzilor, modernizarea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor, construirea unor blocuri gen ANL, orăşelul copiilor cu caracter permanent (un fel de EuroDisney piteştean), regândirea divertismentului pentru toate categoriile de vârstă etc.

Zi, ’oaie, aşa! Cum nu s-or fi gândit ăştia să modernizeze zecile de grădiniţe, şcoli şi licee din Piteşti? Poate fiindcă ar costa de zece ori bugetul Piteştiului pe patru ani? (O să facem şi calcule detaliate ca să dovedim ulterior că fie cineva bate câmpii intenţionat, fie este mai prost decât prevede legea!)

Să reduci preţul la apa potabilă? E ca şi cum ar spune că vrea să elimine vizele pentru Spaţiul Schengen. Pentru că nu primarul scumpeşte sau ieftineşte apa! Decât, eventual, în imaginaţia săracă a unui miliţian care crede că este de bun-gust să pozezi pe facebook cu nevasta călare pe tine, tu fiind aproape bunic şi, în mod sigur, cărunt!

Să-i explici omului că primarul Piteştiului nu se ocupă cu divertismentul, fiindcă nu este Dan Negru de la Antena 1? Aşa ceva poate fi valabil în oraşe occidentale dezvoltate, unde toate lucrurile sunt bine puse la punct, iar oraşele sunt dezvoltate şi lipsite de probleme. La noi e nevoie de luptă permanentă pentru ca piteştenii să aibă căldură în case, să fie remediate avariile de pe reţele, să se asfalteze străzile şi să se obţină banii necesari modernizării din mers a municipiului. În Piteşti este nevoie de un edil susţinut de Consiliul Local, care să cunoască administraţie, să fie familiarizat cu investiţiile şi cu managementul comunitar etc., nu de un miliţian durduliu care să se viseze maestru de ceremonii în Orăşelul Copiilor!

Ştie Dănuț Dinu cât costă lunar iluminatul public în Piteşti? Ştie măcar preţul metrului cub de apă potabilă? Ştie ce bani alocă municipalitatea pentru unităţile de învăţământ din Piteşti? Cunoaşte nivelul subvenţiei acordate pentru transportul în comun sau pentru încălzirea apartamentelor racordate la încălzirea centralizată? Evident că nu! Şi e la fel de evident că nu-i pasă! Pentru că retardaţii care-l susţin nu-şi pun astfel de întrebări! Ei, ca orice dobitoci, au numai certitudini!

D.M.D.

Lasa un raspuns