Iarna pe ulita si zapada de strazi!

0
774

     iarna_zapada_deszapezire  De-abia am trecut de jumatatea lunii octombrie, ca deja ne gandim la venirea iernii. Trist, da, insa necesar, din moment ce meteorologii ne prevad o iarna lunga…si timpurie. Si cum nu frigul este cel care ne da cele mai mari batai de cap, ci zapada, niste masuri de precautie sunt mai mult decat necesare si binevenite.

Nisipul si sarea or fi ele utile atunci cand se instaleaza poleiul, insa in lupta cu nametii de 1 metru si jumatate le putem declara de la bun inceput invinse. Asa ca tot pe utilaje de deszapezire ne mai putem baza, atunci cand ele exista si isi fac bine treaba. Umbla vorba ca anul acesta Autostrada Bucuresti-Pitesti ar putea ramane inzapezita permanent, caci pare-se ca la licitatia pentru deszapezirea ei nu s-a inscris nici o firma. Autoritatile ne asigura insa ca acest lucru nu este catusi de putin adevarat si ca licitatiile sunt in desfasurare, urmand ca un contract sa fie semnat in acest sens.

deszapezire_arges_zapada_2015Seful Sectiei Drumuri Nationale Pitesti, George Mihaita, spune ca sunt inscrise pentru licitatii mai multe firme si ca solutiile si contractele de deszapezire vor fi aduse la cunostinta publicului in cel mai scurt timp. Acelasi George Mihaita ne asigura ca, in caz de nevoie, cele trei utilaje ale Sectiei Drumuri Nationale Pitesti vor fi puse in functiune si vor elibera drumurile pe cat posibil.

Ar fi naiv din partea noastra sa spunem ca speram ca macar iarna asta si zapada ce se intrezareste nu ne-au mai luat pe nepregatite. Pe noi si pe autoritati… Caci a devenit deja o traditie pentru noi, romanii, sa ramanem uimiti cand sesizam ca iarna a sosit, desi termometrele arata temperaturi negative de ceva timp iar sarbatorile si colindatorii ne bat la usa. Si nu e ca si cum am trai intr-o zona tropicala unde zapada se cunoaste doar din povesti si ilustratii!

Redactor: Emma Radu