Guvernul PNL şi ciumpalacii incompetenţi instalaţi la Prefectura Argeş şi la Direcţia de Sănătate Publică Argeş nu vor să-i asigure niciun leu Spitalului AntiCovid-19 de la Mioveni!

0
899

Primarul Ion Georgescu de la Mioveni este un personaj fabulos. Fabulos pentru că a reuşit să transforme Mioveniul într-un oraş despre care s-a vorbit în toată România. Şi nu doar pentru faptul că a preschimbat o localitate anostă şi cenuşie într-un oraş modern şi plin de viaţă (în care iarna, spre exemplu, vin oameni din tot judeţul să admire iluminatul de poveste care străluceşte de sărbători!), ci şi pentru că a reuşit o performanţă incredibilă în România: primul spital ultramodern construit de la zero!

Să nu aud că Mioveni are bani pentru că… Dacia şi alte prostii! O avea, dar Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Oradea, Cluj etc. au de sute de ori mai mulţi bani, influenţă, posibilităţi de a trage sfori guvernamentale şi totuşi n-au reuşit ce a făcut primarul Ion Georgescu la Mioveni.

Evident că primarul Ion Georgescu a avut alături de el o echipă care l-a susţinut, un guvern PSD care l-a ajutat, un Consiliu Judeţean care l-a sprijinit, dar prefer să personalizez megarealizarea de la Mioveni pentru că Spitalul Orăşenesc este proiectul de suflet al primarului. Ani de zile s-a luptat ca un leu pentru fonduri, pentru aprobări, pentru secţii, pentru sponsorizări…

Într-un final, Ion Georgescu a reuşit! S-a inaugurat, la Mioveni, singurul spital ultramodern construit de la zero în România ultimilor 20 de ani, dacă nu mai bine! Primarul şi-a văzut visul devenit realitate!

A venit însă blestemata asta de pandemie de Covid-19! La care s-a adăugat o epidemie locală de prostie militantă, având ca vârf de la lance nişte rebuturi politice înregimentate în PNL! Spitalul Orăşenesc Mioveni a ajuns, prin decizia prefectului liberal cu doctorat la Chişinău-Bălţi Emanuel Soare, spital Covid-19.

N-a contat că este vorba despre un spital nou, inaugurat extrem de recent, care nu avea nicio dotare pentru a înfrunta un adversar necruţător ca acest virus ucigaş, că echipele medicale nu erau rodate suficient…

Nimeni nu le-a cerut părerea celor de la Mioveni, nici primarului şi nici conducerii spitalului. Nu s-a efectuat nicio analiză la faţa locului, pentru că urmaşii Brătienilor sunt incapabili să conducă raţional, să ia decizii pe baza unor evaluări temeinice. Aş spune că sunt nişte cretini cu apucături dictatoriale, dar mai bine tac…

Primarul Ion Georgescu a rezolvat până la urmă problema. I-a convins pe medicii şi asistentele de la Spitalul Orăşenesc să-şi retragă demisiile. A obţinut sponsorizări importante: aparate de testare de la Automobile Dacia şi Gheorghe Văsâi, kituri de testare şi teste de la Cristian Gentea, materiale de protecţie, dezinfectanţi etc.

La Spitalul Orăşenesc Mioveni, în acest moment, se salvează vieţi. Pacienţii de Covid-19 beneficiază de toate facilităţile puse la dispoziţie de un spital modern, ridicat cu eforturi supraomeneşti de o administraţie publică locală model!

Primarul Ion Georgescu a solicitat acum sprijin de la Prefectura Argeş, Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi Ministerul Sănătăţii. Pentru că Spitalul Orăşenesc Mioveni are acum cheltuieli enorme, fiind implicat în tratarea unor bolnavi de Covid-19 din întreg judeţul. Cazuri numeroase, costisitoare.

După cum puteţi vedea din documentul pe care-l publicăm în facsimil, Guvernul PNL şi prefectul liberal cu doctorat la Chişinău-Bălţi s-au grăbit să respingă solicitarea ultraîndreptăţită a edilului de la Mioveni, susţinând că echipamentul de protecţie şi medicamentele trebuie să fie achiziţionate din fonduri alocate de Primăria Mioveni!

Evident, Guvernul PNL şi ciumpalacii incompetenţi instalaţi la Prefectura Argeş şi la Direcţia de Sănătate Publică Argeş comit o ticăloşie fără precedent. Primăria Mioveni nu dispune de fondurile necesare pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie (combinezoane, măşti FFP3 sau FFP2, mănuşi, dezinfectanţi etc.) şi de medicamente necesare tratamentului antiCovid-19. Încasările bugetare au scăzut masiv, ca peste tot în ţară, iar nevoile unui spital cu sute de cadre sunt uriaşe.

Golanii ăştia din PNL care au amendat zeci şi zeci de mii de argeşeni cu milioane de euro vor împinge spre faliment Primăria Mioveni obligând-o să suporte costuri de nesuportat! Fiind pacienţi din întreg judeţul, este evident chiar şi pentru un prefect cu doctorat la Bălţi sau, fie, la Chişinău că nu poate Primăria Mioveni să facă faţă unor astfel de cheltuieli.

Faptul că aşa vrea Guvernul Ludovic Orban nu reprezintă un argument. Ci doar dovada că liberalii sufocă Mioveniul cu lipsa lor de logică. Spitalul este unul ORĂȘENESC. Dacă pacienţii sunt din întreg judeţul, atunci este evident că banii trebuie asiguraţi şi de către autorităţile judeţene, de Ministerul Sănătăţii etc.

Foarte curând ne vom confrunta cu un posibil dezastru. Pentru că Spitalul Orăşenesc Mioveni reprezintă prima linie de luptă împotriva Covid-19 în Argeş.

Primarul Ion Georgescu şi-a făcut treaba: l-a construit, l-a dotat şi l-a introdus în circuitul salvării de vieţi!

Acum ar fi cazul ca noi, argeşenii, să-i salvăm pe salvatori! Ca să ne poată salva şi ei când vom avea nevoie!

D.M.D.

Lasa un raspuns