Guvernarea PNL a făcut praf economia României! Concluziile Consiliului UE dezamăgitoare!

0
39

Concluzii clare, însă dezamăgitoare pentru România! Raportul Consiliului Uniunii Europene privind România nu este deloc unul pozitiv… Vina pentru acest lucru este în totalitate a guvernanților, cei care în aproximativ șapte luni de când au preluat puterea, au prăbușit o economie ce era stabilă din toate punctele de vedere!
Guvernarea PNL a făcut praf economia țării noastre! O spune chiar raportul Consiliului Uniunii Europene!

Cifrele sunt cele care dovedesc acest lucru:

deficitul bugetar în acest an va fi de 9,2%;
guvernarea dezastruoasă a PNL-ului va lăsa urme serioase și în 2021, indiferent ce se va întâmpla cu guvernarea în perioada următoare… Așadar, deficitul bugetar va urca până la 11,4% în anul ce urmează;
datoria publică va ajunge la 46,2% din PIB! O cifră uriașă!!! Vorbim despre o treime în plus față de momentul guvernării PSD!

Așadar, domnilor guvernanți, “rezultatele” voastre au fost transformate în cifre reale de către Consiliul Uniunii Europene! Iar semnalele cu privire la România sunt printre cele mai negative! Totul, din vina voastră…

Nu ați avut niciodată un program de guvernare serios! Apoi a apărut pandemia și ați acționat după interesele voastre din multe puncte de vedere… În acest fel, ați afundat și mai mult țara noastră în dezastru!

Acum, Consiliul Uniunii Europene ne taxează!

Bineînțeles că ați vrut, din nou, să păcăliți românii! Cifrele estimate de membrii Consiliului Uniunii Europene sunt mai sumbre decât cele ale guvernului vostru!

Mai mult, după cum aflăm și noi din raportul venit de la Consiliul Uniunii Europene, nu ați reușit, în mod repetat, să luați măsuri eficiente ca răspuns la recomandările adresate în contextul procedurii de abatere semnificativă.

Sunteți taxați și pentru faptul că reforma administrației publice s-a oprit… Guvernarea voastră nu aduce un cadru eficient pentru planificarea strategică și bugetară, iar acest lucru are efect negativ asupra viziunii strategice pentru dezvoltarea pe termen lung a țării, prioritizarea acțiunilor și coordonarea politicilor la nivel central și local.

Sunt multe bile negre pe care le-ați adunat din partea Consiliul Uniunii Europene!!!

Managementul strategic la nivelul Secretariatului General al Guvernului nu este consolidat încă… Iar predictibilitatea deciziilor rămâne o problemă majoră!

Ce ați făcut voi???

Știind toate aceste lucruri dinaintea românilor, ați venit din nou cu povești… Ați încercat să ne prezentați alte lucruri… De fapt, să ne păcăliți… din nou!

Premierul Ludovic Orban a anunţat că România ar urma să beneficieze în perioada următoare de o sumă cuprinsă între 3 şi 5 miliarde de euro, bani europeni, după ce Consiliul UE a aprobat un regulament care va pune în practică programul SURE. Pe înțelesul tuturor, este vorba despre un program prin care Uniunea Europeană ajută statele membre prin măsuri active de ocupare a forţei de muncă.
Luați fonduri europene, așa cum vă lăudați că sunteți capabili, nu mai amanetați viitorul copiilor și nepoților noștri!
Până acum ați împrumutat de 10 ori mai mulți bani decât ați accesat fonduri europene și n-ați făcut nimic pentru economie și nici pentru populație!

Lasa un raspuns