Gheorghe Frătoaica atacă acţiunile ISU şi ale medicilor în cazul „Colectiv”

0
718

Politicianul traseist Gheorghe Frătoaica atacă, din foame de imagine, acţiunile ISU şi ale medicilor în cazul „Colectiv”

• Frătoaica, ocupat să facă pe deşteptul şi să micţioneze cu jet pe procedurile aplicate de ISU şi de medicii bucureşteni, uită că el a fost şeful Ambulanţei la Piteşti când şi-a dat foc Ileana Voican! Care a murit în chinuri cumplite ulterior, tocmai pentru că s-a intervenit într-un mod mizerabil!

Gheorghe_FratoaicaÎn principiu, nu criticăm medici. Cu atât mai puţin, nu atacăm medici! Astăzi o să facem totuşi o excepţie.
Gheorghe Frătoaica este un medic bun. Este un profesionist căruia foarte mulţi argeşeni îi datorează mult. Poate chiar viaţa! Din acest motiv merită tot respectul comunităţii.
Din păcate, nimic nu-i perfect. Ca om, Gheorghe Frătoaica are un caracter dificil. Dacă nu l-aş respecta totuşi ca medic, aş spune că este isteric. Că pare uneori aflat sub influenţa etnobotanicelor. Că este agresiv cu pacienţii, verbal şi de multe ori chiar fizic. Că este avid de publicitate, disperat să ocupe funcţii publice, obsedat să facă politică, deşi nimic nu-l recomandă pentru o carieră în acest domeniu!
Luni, Gheorghe Frătoaica a făcut o nouă criză. Aşa cum unii se cred Napoleon, iar alţii se cred veioze sau turturele, medicul argeşean se consideră cel puţin Hippocrates. Aşa că a ieşit în presă cu un şuvoi de mizerii greu de imaginat!
Deşi medici de frunte din întreaga Europă au evidenţiat profesionalismul cu care au acţionat cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi medicii români în cazul tragediei de la „Colectiv”, Gheorghe Frătoaica are altă opinie. Ce dacă au fost implicaţi cei mai buni medici din România, profesori respectaţi în toată lumea, cu rezultate de excepţie de fiecare dată? Ce contează că ISU a acţionat fabulos, reuşind să salveze sute de vieţi, deşi situaţia la faţa locului împiedica orice operaţiune de salvare (din motive pe care le ştim deja toţi). N-o să prezint aici „argumentele” lui Frătoaica, pentru că „Ziarul de Argeş” nu popularizează inepţii şi palavre politicianiste. Pentru că medicul Gheorghe Frătoaica n-a vorbit în „Ancheta” în calitate de salvator de vieţi, ci în calitate de politruc slobod la gură!
Ori, dacă medicului am fi evitat să-i dăm replica, politicianului traseist (Frătoaica a fost la PD, PDL, PMP şi acum este membru UNPR! A candidat la Primăria Piteşti şi vrea să candideze acum din nou pentru fotoliul de edil al municipiului!) o să-i răspundem după cum merită.
Şi nu, n-o să-i dau exemplul acela îngrozitor cu mama directorului din PSD pe care a fost pe punctul să n-o trateze din considerente care ţineau de apartenenţa politică a fiului!
N-o să scriem nici despre chestiuni de viaţă privată, nici despre pacienţi aduşi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă care au crezut că au nimerit la balamuc atunci când au dat cu ochii de Frătoaica aflat într-una dintre celebrele lui crize de nervi!
O să spun doar un lucru. Acest megapriceput, acest doctor care le ştie pe toate, gata să le dea lecţii celor aproape 1.500 de cadre medicale care au făcut minuni în cazul tragediei de la „Colectiv”, care şterge pe jos cu eroii de la ISU, este nimeni altul decât medicul care a fost şef la Ambulanţă în momentul în care Ileana Voican şi-a dat foc în faţa Primăriei Piteşti!
Atunci nu erau sute de arşi, băi Frătoaica, ci doar o femeie care vă anunţase dinainte că-şi va da foc! Adică era un eveniment anunţat! Vrei să-ţi reamintesc cum s-a terminat? Cum au acţionat subordonaţii tăi, pe care evident că nu-i puteai conduce şi coordona decât magistral? Şi acum, după aproape 17 ani, noi, cei care am fost acolo, ne aducem aminte cu groază de impotenţa voastră teribilă! Ţi s-a cerut atunci demisia luni întregi, doctore! Şi ştii de ce? Pentru că aţi fost, atunci, monumente de incompetenţă!
Un sfat: lasă dracului gargara şi întoarce-te la pacienţii tăi! Oricum, de votat nu te va vota nici dracu’! Pentru că nu meriţi!
Dan Marius DONOIU
P.S. E oribil ca un medic să-şi critice colegii, mult mai performanţi, din foame de voturi, ajungând să facă front comun cu un bou ca Tudor Chirilă!

Lasa un raspuns