Gelu Tofan de la PNL – singurul consilier încă nehotărât ce profesie are

0
240

Gelu Tofan, singurul argeşean care pune hamul pe cal, nu şaua atunci când vrea să-l călărească, a reuşit să intre în Consiliul Local Piteşti. Ca orice liberal care se respectă, a pus ochii pe funcţia de viceprimar, deşi are trei colegi cărora li s-a promis, pe rând, susţinerea de către PNL pentru această funcţie.

Ca să le ia faţa, Tofan nu poate veni cu calul la şedinţă şi nici nu le poate oferi un exemplar din romanul „Şatra” cu autograf.

A făcut însă un gest surprinzător, demn de valoarea lui de urmaş, ceva mai bronzat, al… clanului Brătienilor (aşa le-ar spune cei ca el). Despre ce este vorba? Cei 21 de consilieri municipali sunt prezentaţi pe site-ul Primăriei Piteşti cu apartenenţa politică şi cu profesia.

20 dintre aleşii urbei îşi prezintă, normal şi decent, profesia: inginer, ofiţer de poliţie, profesor, economist etc. Cum se face! Singurul caraghios, penibil, practic varză tocată, este Gelu Tofan de la PNL care susţine că este de profesie… inginer/economist!

El, săracu’, nu ştie că profesia unei persoane este una singură, indiferent câte facultăţi a absolvit. Foarte multe persoane astăzi au chiar şi trei licenţe, dar asta nu înseamnă că se prezintă cineva: sunt chimist, jurist şi horticultor! Singurul care făcea din astea era celebrul Mitică de la Vacanţa Mare ale cărui autoprezentări sunau cam aşa: „Mă intitulez Dumitru: pompier, profesor, drojdier!”.

Bine, Geluţuuu! Eşti unic, chiparosule!

D.M.D.

Lasa un raspuns