Garda Forestieră şi Primăria Rucăr – somate să elucideze povestea defrişării complete a celor 14 hectare de la Râuşor

0
120

Ca să fie treaba treabă, am sesizat ieri şi Primăria Rucăr, nu doar Garda Forestieră Ploieşti, în legătură cu o potenţială defrişare masivă care a avut loc la Rucăr.

Potrivit informaţiilor noastre, în perioada 2013-2014, în zona Rucăr-UP Râuşor, U.A. 56A, au fost defrişate complet nu mai puţin de 14 hectare de pădure seculară. Persoanele care ne-au sesizat acest lucru ne-au spus că a existat un control de la Garda Forestieră Ploieşti, care ar fi descoperit defrişarea ilegală, numai că lucrurile au fost ulterior muşamalizate.

Ca să lămurim o dată pentru totdeauna întreaga situaţie şi, dacă este cazul, să fie traşi la răspundere cei vinovaţi, am cerut lămurirea de către reprezentanţii Gărzii Forestiere şi Primăriei Rucăr, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, a următoarelor aspecte:

  • Care au fost măsurile decise de conducerea Gărzii Forestiere după verificările efectuate la faţa locului?
  • Cine se face vinovat de defrişarea celor 14 hectare şi care a fost temeiul legal invocat (în cazul în care a existat aşa ceva)?
  • Ce ocol silvic a efectuat marcarea arborilor în vederea exploatării şi ce sancţiuni au fost aplicate acestui ocol de către inspectorii Gărzii Forestiere Ploieşti?
  • De ce nu a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung pentru tragerea la răspundere a autorilor defrişării ilegale din zona Rucăr-UP Râuşor, U.A. 56A?
  • Care sunt demersurile efectuate de Primăria Rucăr din momentul în care a luat la cunoştinţă despre defrişarea ilegală efectuată pe raza comunei?

Revenim pe larg imediat după ce avem răspunsurile în termenul prevăzut de lege!

D.M.D.

Lasa un raspuns