Garda Forestieră Ploieşti, principalul vinovat pentru că Argeşul a fost numărul unu la defrişările ilegale, protejează în continuare mafia lemnului care a ras 14 hectare de pădure la Rucăr

0
156

Garda Forestieră Ploieşti este o instituţie care funcţionează complet în afara legii. Asta nu doar pentru că nu-şi face sub nicio formă datoria, refuzând să stopeze, să facă publice şi să contribuie prin sesizarea parchetului pentru tragerea la răspundere a mafiei lemnului care a defrişat ilegal mai mult de 25% din pădurile Argeşului.

Lucrurile sunt evidente. Dacă în 2015, în mandatul lui Armand Chiriloiu la conducerea Direcţiei Silvice Argeş, judeţul nostru s-a clasat pe primul loc în clasamentul defrişărilor ilegale întocmit de prestigioasa organizaţie GreenPeace România, vinovăţia principală aparţine Gărzii Forestiere Ploieşti. Instituţia condusă de Viorel Mihălcioiu are ca principală obligaţie combaterea defrişărilor ilegale, nu organizarea de simpozioane, împăduriri pe suprafeţe infime pentru a da bine la televizor şi trimiterea de comunicate de presă cu date statistice „coafate” la birou…

La Rucăr, „Ziarul de Argeş” a descoperit o defrişare frauduloasă de proporţii. Peste 14 hectare de teren forestier amplasate în zona Rucăr UP2 Râuşor-UA-56A au fost puse la pământ ziua în amiaza mare, folosindu-se zeci de lucrători forestieri şi utilaje de mare tonaj. Cumva, deşi au existat sesizări ale localnicilor revoltaţi, cei de la Garda Forestieră Ploieşti, beneficiind de complicitatea penală a celor din Primăria Rucăr (care n-au avut nicio reacţie, deşi totul s-a petrecut în raza administrativ-teritorială a comunei Rucăr), au reuşit să îngroape cazul. Nu există dosar penal, nu există sesizări la Parchetul Câmpulung, nu există urme ale controalelor etc.
Mai mult, Garda Forestieră Ploieşti refuză să răspundă la sesizările adresate de noi în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Un refuz repetat la o obligaţie legală!

Problema este că Guvernul a căzut, noul Executiv va fi instalat în cele din urmă, iar cineva, până la final, va trebui să răspundă pentru jaful din pădurile Argeşului. Cu certitudine, Armand Chiriloiu, jupânul Direcţiei Silvice Argeş, şi Viorel Mihălcioiu, bossul Gărzii Forestiere Ploieşti, se vor număra printre cei care vor suferi consecinţele.

Săptămâna viitoare introducem în ecuaţie organele abilitate!

D.M.D.

Lasa un raspuns