Fundația Dan Voiculescu face un apel către societatea civilă ca fiecare ONG sau companie să ,,înfieze” un spital

9
95

Considerând că implicarea reprezentanților societății civile în lupta cu noul coronavirus reprezintă o urgență vitală, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează un apel către întreaga societate civilă, ONG-uri și marile companii!

Consolidarea acestei solidarități ar putea fi realizată prin „înfierea” unui spital, la alegere, de către companii și/sau ONG-uri, pentru a oferi unităților medicale ajutorul de care au nevoie, în aceste momente extrem de dificile.

Societatea civilă are responsabilitatea de a susține concret medicii și spitalele, în lupta cu pandemia!

 Fundația Dan Voiculescu a contribuit la achiziționarea unor unități exterioare de triaj al pacienților critici, penstru Secția ATI a Institutului Clinic Fundeni

În acest context, Fundația Dan Voiculescu a răspuns apelului făcut de Secția ATI a Institutului Clinic Fundeni, contribuind la achiziționarea unor unități exterioare de triaj al pacienților suspecți sau confirmați cu COVID-19, indispensabile pentru protejarea pacienților, dar și a corpului medical al unuia dintre cele mai mari spitale din România.

Primele unități mobile de triaj au fost montate deja în curtea Spitalului Fundeni, urmând ca acestea să fie dotate cu aparatura medicală necesară în contextul epidemiologic actual – pandemia SARS-CoV-2. O astfel de unitate exterioară este o soluție rapidă și eficace, care permite adaptarea funcțională la necesitățile actuale, pentru desfășurarea în siguranță a activității medicale.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și-a asumat, în ultimii 30 de ani, misiunea de a susține, prin proiectele sale, dezvoltarea României. De aceea, într-un moment de cumpănă, cum este cel pe care îl traversăm, când sistemul național de sănătate se confruntă cu o provocare epidemiologică fără precedent, aceasta se implică direct, prin acțiuni concrete, în lupta împotriva noului coronavirus.

9 Comentarii

  1. fiecare roman sa ajute cum poate medicii din spitalele romanesti pentru ca ei sunt in prima linie in lupta cu virusul ucigas.

  2. statul in casa ajuta si spitalele sa nu mai mearga asa de multi acolo ca si asa sunt supraincarcati saracii de ei.

  3. umanitatea este in fata unui mare test de supravietuire si din cate se vede cam toate tarile sunt pe cont propriu acum.

Lasa un raspuns