,,Frizerul de câini” și “6,9 grade pe scara Richter ” – la Cinematograful ,,București”

0
46

Sâmbătă, 31 iulie 2021, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi reproiectat filmul „Frizerul de câini”, în regia lui Matteo Garrone.  „Dogman” a câștigat trei premii în cadrul Galei Premiilor Academiei Europene de Film de la Sevilla, fiind prezentat în premieră mondială la Festivalul de la Cannes, unde a primit Premiul pentru Cea mai bună interpretare masculină și Premiul „Palme Dog” pentru cel mai bun ansamblu canin.

 Filmul spune povestea lui Marcello, interpretat de Marcello Fonte, un simpatic și caraghios frizer de patrupede, care își completează veniturile de la salonul canin la care lucrează vânzând și droguri! Când Simoncino, client fidel de al lui Marcello și fost boxer, e eliberat din pușcarie, cartierul ia foc – iar Marcello se vede nevoit să îi sară în ajutor. Gândind că poate ține bestia în frâu, Marcello se alătură violentului său tovarăș cu devotamentul unui câine credincios care își urmează orbește stapânul. Hotărât să-și ia revanșa după ani îndelungi de umilințe și frustrări, Marcello își face un plan de răzbunare care îl ia până și pe el prin surprindere.

Prețul unui bilet la „Frizerul de câini” este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 1 august 2021, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi reproiectat filmul „6,9 grade pe scara Richter”.

 Regia îi aparține lui Nae Caranfil, în rolurile principale fiind Maria Obretin, Teodor Corban și Laurențiu Bănescu

Un tânăr actor de teatru navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de „musical”, o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți „experții”. Însă „adevăratul” cutremur pentru el se dovedește a fi re-apariția intempestivă a propriului său tată, după decenii de absență. Manipulator și amoral, tatăl se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul și bulversându-i existența.

Tony-actorul, soția sa instabilă psihic, tatăl hedonist și frumoasa (deși mult prea tânăra) iubită a acestuia, evoluează împreună într-un „cadril” tragi-comic, în așteptarea unui dezastru seismic și a unei premiere teatrale unde, cel puțin în intenții, „toată lumea râde, cântă și dansează”…

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Reamintim că, pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.