Fostul rector Pârlac ignoră Legea Învăţământului în cazul pseudoinventatorului Mircea Bărbuceanu

0
196

Revenim astăzi cu noi dovezi că reprezentantul Universităţii din Piteşti, prof. univ. dr. Sebastian Pârlac, a încălcat legea atunci când a tratat în bătaie de joc sesizarea noastră cu privire la o serie de fapte deosebit de grave comise de lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu, preşedintele Sindicatului Liber al UPIT.

Legea 1/2011 a învăţământului prevede la Secţiunea a 5-a, Etica universitară:

Art. 310 – Constituie abateri grave de la buna conduită în cercetarea ştiinţifică şi activitatea universitară:

  1. a) plagierea rezultatelor sau publicaţiilor altor autori;
  2. b) confecţionarea de rezultate sau înlocuirea rezultatelor cu date fictive;
  3. c) introducerea de informaţii false în solicitările de granturi sau de finanţare.

Printre faptele semnalate de noi s-au numărat şi două care se încadrează perfect la alineatele a şi c.

În primul rând, am solicitat să fie analizată posibilitatea ca invenţia la care s-a pretins coautor sindicalistul Bărbuceanu să nu aibă nimic în comun cu acesta. Am făcut trimitere la faptul că, în două situaţii diferite, în faţa instanţei de judecată şi în email-uri trimise la sute de expeditori, Mircea Bărbuceanu n-a fost în stare să spună cum se numeşte şi la ce foloseşte invenţia în cauză (Bărbuceanu a pretins că el a inventat… „sistemul seismic antimodular de construcţie a fundaţiilor unor clădiri”. Numele real al invenţiei este „Sistem antiseismic modular şi metodă de realizare a clădirilor antiseismice”!).

De asemenea, sindicalistul n-a fost în stare să explice, concret, care a fost contribuţia lui la materializarea invenţiei. A zis că ideea în sine, lucru contrazis imediat de adevăratul inventator, Șuțan Claudiu, care a precizat că ideea i-a aparţinut în exclusivitate!

Mai mult, în timp ce depunea mărturie la Judecătoria Vâlcea, Bărbuceanu a recunoscut tare şi clar că a făcut trafic de influenţă la conducerea Universităţii din Piteşti pentru a determina implicarea financiară a UPIT în realizarea singurei invenţii din c.v.-ul lui universitar:

Bărbuceanu: Mai mult decât atât, doamna preşedintă, un brevet presupune şi o altfel de muncă. Deci eu am susţinut lucrarea, prin faptul că sunt membru al Consiliului de Administraţie al universităţii, la forurile superioare ale universităţii.

(…)

Bărbuceanu: Da. Inclusiv prin susţinerea lucrării la forurile superioare ale universităţii.

Judecător: Inclusiv prin susţinerea lucrării la forurile…

Bărbuceanu: …superioare ale universităţii.

Judecător: …superioare ale universităţii.

Bărbuceanu: Însemnând Consiliul de Administraţie, prorectori…”.

Coroborând acest lucru cu faptul că, în numele UPIT, s-au primit 10.000 de euro de la Gigi Axinte, bani care n-au trecut prin casieria universităţii şi de care n-a făcut nimeni vorbire…

Ca să vorbim în termeni cu care sindicalistul Mircea Bărbuceanu i-a obişnuit pe colegii săi din UPIT, îi spunem şi noi preşedintelui Comisiei de Etică şi Deontologie Universitară Sebastian Pârlac că, în „conflict” cu Legea Învăţământului, Regulamentul intern al UPIT pe care l-a invocat domnia sa în răspunsul penibil pe care ni l-a trimis este fix…!

Ca opinie strict personală, cred că suma de 10.000 de euro oferită ca sponsorizare de afaceristul Axinte o să trimită în faţa procurorilor şi apoi în instanţă o serie de universitari infatuaţi.

Aşteptăm mai întâi răspunsul la noua noastră solicitare, după care chemăm cavaleria!

D.M.D.

Lasa un raspuns