Fostul puşcăriaş recidivist Florin Frătică a fugit de coronavirus la Tulcea şi, ascuns sub pat, face pe viteazul minţind presa că el respectă de fapt regulile impuse de autorităţi!

0
351

Acum câteva zile, PRO TV a difuzat „Rambo-Last Blood”. Un film superb, care a arătat că eroii n-au vârstă, chiar dacă s-au născut odată cu Ion Iliescu!

Din această peliculă s-a inspirat, probabil, un falnic stâlp al puşcăriilor din România pe nume Florin Frătică. Dacă John Rambo era curajos, loial şi puternic, caraghiosul nostru este beţiv, curvar şi recidivist. Plus fricos ca vicepremierul  Raluca Turcan când trebuie să-şi spună vârsta reală!

Fiind însă mitoman şi panaramă cât cuprinde, Frătică a găsit de cuviinţă să folosească epidemia de coronavirus ca să se victimizeze un pic şi ca să le explice brădenilor care încă au încredere în el, adică 9 la fiecare 100 de locuitori ai comunei, de ce a dispărut din Bradu ca măgarul în ceaţă:

Nu este prea comod că am rămas izolat aici cu familia, dar trebuie să dăm dovadă că respectăm regulile impuse de autorităţi. Criza provocată de epidemia de coronavirus este o încercare pentru noi toţi, iar simţul măsurii şi răspunderii este esenţial în aceste momente!

Deşi aveam foarte multă treabă acasă, consider că este important ca în perioada următoare să rămânem izolaţi acolo unde ne aflăm, pentru că depinde de fiecare dintre noi să oprim răspândirea virusului. Ştiu că este greu pentru toată lumea, dar, dacă acum nu respectăm restricţiile, după aceea ne va fi foarte greu. Este bine să avem mereu în faţă exemplul Italiei, dar şi alte ţări, unde nerespectarea măsurilor impuse de autorităţi a dus la o adevărată tragedie greu de controlat. Trebuie să înţelegem că suntem cu toţii pe aceeaşi parte a baricadei, într-un război cu un inamic invizibil şi neiertător, din acest motiv trebuie să venim în sprijinul autorităţilor. Trebuie să conştientizăm că măsurile luate au caracter temporar şi că depinde de noi, de comportamentul fiecăruia, de cât timp va dura această situaţie şi care vor fi consecinţele socio-economice”.

În primul rând, Florin Frătică este analfabet şi în perioadele de epidemie şi criză economică: „…să avem mereu în faţă exemplul Italiei, dar şi alte ţări”??? Băi Florine, eşti foarte bine pregătit, gramatical vorbind. Ai putea ajunge uşor chiar şi tractorist! Vezi, de-asta trebuie să stai în clasă la gimnaziu, nu să te strecori să uzi buretele şi să te întorci la sfârşitul orelor!

În al doilea rând, la ora la care Frătică debita aceste tâmpenii, asezonate cu truisme, nu erau niciun fel de restricţii, ci doar recomandări. Apoi, limitarea la grupurile de trei este valabilă doar la persoanele care nu locuiesc împreună, ceea ce evident nu este cazul cu familia fostului puşcăriaş de drept comun Frătică!

În al treilea rând, ordonanţa militară în vigoare luni, 23 martie, prevede că persoanele ar trebui/sunt obligate după ora 22 să se izoleze la domiciliu sau la reşedinţă, nu acolo unde se aflau când ea a fost adoptată! Chiar şi ordonanţa care intră în vigoare de mâine te obligă să stai în casă la tine, nu aiurea la ţară la un vecin unde te-a prins intrarea ei în vigoare.

Nu mai vorbim aici că Frătică are firme la Bradu şi ar fi putut invoca, în mod corect, că merge la serviciu.

Plus că nu te poţi îmbolnăvi de nimic cât mergi cu maşina de la Tulcea la Bradu, la naiba!

Care este totuşi adevărul? Simplu: PENALUL Florinache moare de frică. Cu o săptămână înainte să se victimizeze prin ziare s-a dus la o spălătorie de lângă Primăria Bradu să-şi spele şalupa. Acolo le-a spus ciracilor săi, cât timp au golit câteva sticle, că el o taie la pensiunea lui din Tulcea, că n-are chef să moară ca un idiot la Bradu.

Să ne înţelegem, fiecare face ce crede el că e mai bine pentru el şi familia lui. Chiar dacă are un domeniu enorm la Bradu, faptul că e laş şi a fugit să-şi salveze curul gras e doar problema lui. Dar modul în care caută fostul puşcăriaş să se prezinte ca un cetăţean model, cu spiritul civic dându-i pe-afară, e de-a dreptul scârbos!

Florinache, eşti mincinos, mă! Eşti şi foarte laş, gata să-ţi pui coada pe spinare la primul semn de pericol. De-asta nu te susţine nimeni, nu te respectă nimeni şi nu te va vota nimeni!

Eşti primul iepure care încearcă să facă pe tigrul. Nu-ţi iese deloc, să ştii!

Hai pa! Şi treci repede la loc sub pat, că nu se ştie!

D.M.D.

Lasa un raspuns