A fost găsit șoferul care a abandonat un tânăr mort pe o stradă din Pitești

0
113

Tânărul care a condus maşina din care a fost coborât duminică cadavrul unui bărbat de 28 de ani din Piteşti a fost găsit aseară de un echipaj al jandarmilor.

Dus la audieri, le-a spus anchetatorilor că victima se simţea rău din cauza drogurilor. Dar deocamdată nu se ştie dacă omul murise deja când a fost abandonat pe asfalt – după cum susţin martorii.

Maşina din care au coborât duminică după-amiază doi bărbaţi şi au lăsat pe asfalt un cadavru, după cum au povestit martorii, a fost găsită seara de un echipaj de jandarmi, în apropierea unui supermarket din Piteşti. Şoferul, în vârstă de 20 de ani, se afla împreună cu 3 fete în autoturism, care se pare că nu au avut legătură cu incidentul anterior. Acesta a fost dus imediat la audieri și supus unui test pentru a determina dacă se află sub influența drogurilor. Se pare că nu consumase nimic.

Delia Dragomirescu purtător de cuvânt IPJ Argeş: “Echipa de jandarmi a oprit autovehicul, după care au identificat şi legitimat persoanele. În interiorul autovehicului se aflau o persoană de sex masculin şi trei persoane de sex feminin. Persoanele aflate în cauză au fost predate poliţiei Piteşti.”

Tânărul de 20 de ani le-a povestit anchetatorilor că ieri şi-ar fi dus trei prieteni, printre care şi bărbatul de 28 de ani, abandonat pe trotuar, într-un oraş din alt judeţ pentru a-şi cumpăra droguri. La întoarcere însă, victimei i s-ar fi făcut rău din cauza stupefiantelor. Deşi el susţine că ar fi vrut să meargă la spital cu bărbatul, ceilalţi doi amici ar fi spus că nu este pentru prima oară când reacţionează aşa şi că trebuie să îl ducă acasă. Însă l-au lăsat pe aleea din faţa blocului.

Poliţiştii au aflat repede ca bărbatul care nu a putut fi salvat fusese cercetat şi reţinut pentru trafic de droguri. Medicii legişti urmează să stabilească dacă victima era în agonie în momentul în care a fost abandonată, aşa cum susţine şoferul maşinii, sau murise deja.

Tânărul de 20 de ani este acum cercetat pentru infracţiunea de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate şi riscă să stea până la un an în spatele gratiilor dacă va fi găsit vinovat.

Sursa: Pro TV

Lasa un raspuns