Fonduri europene pentru firmele din IT&C. Afla cand, cum si cat!

0
362

         finantare europeanaIncepand de astazi, 2 noiembrie 2015, se va da startul pentru fonduri europene pentru firmele din IT&C. Acestea au la dispozitie trei luni pentru a putea depune proiectele in vederea accesarii de fonduri europene pentru afacerile lor.

Ministerul pentru Societatea Informationala, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale, a facut anuntul in urma cu putin timp, indemnand intreprinzatorii din domeniul IT&C sa se grabeasca cu realizarea proiectelor si depunerea lor.

Cele doua institutii mentionate anterior au amanat cu o luna termenul de la care societatile comerciale din tara noastra puteau sa depuna de propuneri de proiecte pentru Programul Operational Competitivitate 2014 — 2020, Axa Prioritara 2, Actiunea 2.2.1 „Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul IT&C si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere”. Astfel ca proiectele pentru obtinerea de fonduri europene vor putea fi depuse in perioada 2 noiembrie 2015, ora 10:00 — 1 februarie 2016, ora 16:30. Inregistrarile proiectelor se vor putea face online, fara a mai fi nevoie de alte deplasari sau costuri suplimentare.

dezvoltare_domeniul_itO firma din domeniul IT&C va putea obtine fonduri europene in valoare de pana la 3,24 milioane lei. Intregul proiect desfasurat are o finantare de 50 milioane de euro.

Vor putea depune proiecte intreprinderile mici si mijlocii, nu si alte companii care nu respecta criteriile de eligibilitate. Cererea de finantare va putea fi depusa de catre intreprinderea in cauza, pentru propria ei dezvoltare economica si informationala, sau ca lider al unui consortiu de IMM-uri si care fac parte din clustere centrate pe domeniul IT&C.

In Romania, domeniul IT&C este un domeniu de activitate inca in dezvoltare. Tot mai multi tineri aleg sa lucreze ca IT-isti nu doar din pasiune, ci si pentru ca veniturile obtinute sunt unele considerabile. Obtinerea de fonduri europene ar sustine crearea si dezvoltarea de noi afaceri in domeniul IT&C, ar insemna un real progres economic, tehnologic si informational. Pentru mai multe date si informatii, accesati site-ul oficial www.fonduri-ue.ro.

Redactor: Luca Mateescu

Lasa un raspuns