Florin Frătică vrea să plece din comuna Bradu, localitate de care nu-l leagă nimic. Cu excepţia faptului că aici l-au legat, pentru prima, a doua şi a treia oară, mascaţii!

0
626

Fostul condamnat penal Florin Frătică a crezut până în ultima clipă că va (re)ajunge primar la Bradu. Potrivit obiceiului său arhicunoscut, Frătică a băut 8 zile din 7 în fiecare săptămână, reuşind performanţa de a trăi într-o bulă în care, săracu’ de el, era favoritul brădenilor.

Susţinut de soţia sa Alina şi de un grup semnificativ de intelectuali din Bradu, porecliţi sugestiv Ţâţă, Țâcă, Şocâte, Buci etc., Frătică a orchestrat în campania electorală câteva regii demne de un şef de cameră de la Bălăceanca: a inventat şi a publicat contra cost în publicaţii argeşene un aşa-zis act terorist prin care unul dintre beţivii săi susţinători ar fi fost lovit intenţionat cu maşina, fiind rănit grav (între timp, omul s-a întors la cârciumă!), a inventat o poveste lacrimogenă în care el ar fi salvat o fată căreia i s-a făcut rău din senin, fără să sufere de nimic (între timp s-a dovedit că fata făcea parte din staful său de campanie şi că totul a fost o făcătură penibilă!) etc.

Ba chiar, furat de elanul său războinic, Frătică a condus un detaşament de fideli într-o operaţiune de intimidare în cadrul căreia, pe timp de noapte, au blocat accesul lui Bogdan Stroe, fiul primarului Dan Stroe, în propria curte. Şi manevra asta s-a terminat prost, pentru că toţi trupeţii retardaţi din brigada lui Frătică au ajuns la Poliţie, unde au dat cu subsemnatul ore bune.

La vot… ştie toată lumea rezultatul! Florin Frătică a înfrânt! A obţinut un rezultat ruşinos, mai ales dacă luăm în calcul sumele fabuloase pe care le-a cheltuit. Dan Stroe nu doar că a obţinut aproape de patru ori mai multe voturi decât el, dar a reuşit să-şi asigure şi majoritatea absolută în CL Bradu! În sensul că Frătică şi scandalagiii lui nu au niciun cuvânt de spus în consiliul local, pentru că votul lor nu contează. Din fericire!

Aşa stând lucrurile, se aude că Florin Frătică vrea să părăsească Bradu, localitate de care nu-l leagă nimic. Cu excepţia faptului că aici l-au legat, pentru prima, a doua şi a treia oară, mascaţii!

Frătică s-a mutat în Bradu în 2008, urmărind doar funcţia de primar. Acum, când aceasta nu-i mai este accesibilă, fostul PENAL intenţionează să-şi vândă casa oribilă pe care a construit-o, fireşte, dintr-un salariu de bugetar şi să se mute din localitate. Brădenii îl urăsc efectiv, lucru care s-a văzut şi la vot, şi în campania electorală, când comunitatea l-a contestat violent.

În Bradu, oamenii îşi bat joc de el şi vorbesc între ei, în comunitatea anti-PENAL, că Florin Frătică îşi va dărâma casa şi se va muta în Deltă, în comuna Crişani. Aici are şanse reale să ajungă primar, deoarece comuna are doar 9 locuitori, dintre care 5 au numele de familie Frătică!

Lăsând gluma la o parte… sic transit gloria mundi! După 8 ani în care a fost reţinut de mai multe ori de organele abilitate în perioada celui de-a doilea mandat, fiind în cele din urmă condamnat definitiv la pedeapsa cu închisoarea, Florin Frătică a fost îndepărtat pentru totdeauna de locuitorii din Bradu de pe scena politică a comunei.

Printre profesiile pe care binevoitorii i le sugerează cu generozitate şomerului de lux pe care l-au trimis la plimbare se numără: gurist la petrecerile de majorat (a dat prima probă luna trecută când a năvălit la o astfel de petrecere unde a făcut circ cu vocea lui de bariton castrat cu cleştele de tăiat sârmă!), manechin pentru orele de anatomie la Şcoala din Bradu (dacă vă apucaţi de băutură, curve şi pierdeţi nopţile, aşa o să ajungeţi, copii!), pescar amator (tot se vorbeşte că are probleme mari cu râma!) sau angajat la pompe funebre (aici ar face echipă cu soţia lui Alina, care a măturat acum ceva vreme, în scop electoral, cimitirul din Geamăna, spre amuzamentul localnicilor care au sesizat imediat ridicolul situaţiei!).

Totul e bine când se termină cu bine, nu-i aşa? Pentru Bradu vin zile frumoase! Vă vom ţine la curent cu realizările primarului Dan Stroe, un edil performant şi de cuvânt.

Cât despre Florin Frătică… Chiar, cine naiba este Frătică? J))

D.M.D.