Florin Frătică se laudă cu ce n-a făcut niciodată: afaceri corecte, servicii pentru comunitate, un ban cinstit etc.

0
122

În volumul „Cei mai puternici oameni din Argeş”, anuar care conţine, cu puţine excepţii, numele unor personaje care pot fi catalogate oricum, numai puternice nu, apare şi numele unui nene expirat de ani buni. Este vorba despre mai vechiul nostru client (şi al sistemului penitenciar românesc!) Florin Frătică, fost patron de joc de întrajutorare (a se citi ESCROCHERIE!), ex-primar la Bradu şi cel mai bun amic al Johnny Walker din partea asta de ţară.

Frătică este inclus în volum la rubrica oameni de afaceri care furnizează servicii. În realitate, el nu este om de afaceri, n-a fost niciodată şi nici nu va fi vreodată. Singurul capitol la care ar putea fi inclus acest penal celebru al Argeşului este „Nu faceţi ca el, antreprenori, dacă vreţi să nu ajungeţi la puşcărie!”.
Ce mai delirează Florin Frătică? Ca de obicei, numai cretinisme. El nu-şi prezintă activitatea, nu spune ce servicii oferă, pentru simplul motiv că nu face nimic. Consumă doar din ce-a prăduit pe când era primar şi adusese comuna Bradu în pragul falimentului, împreună cu gaşca lui de hoţi şi curve.

Cică monitorizează atent activitatea administraţiei locale din comună. N-are cum, că este beat mangă 12 zile din 7! Oricum, Frătică a trecut atât de rar pe la primărie atunci când era edil încât o legendă locală spune că nu găsea instituţia fără să activeze GPS-ul Mercedesului S Klasse de 100.000 de euro pe care îl cumpărase, ca orice edil, din muncă cinstită!
A făcut cică o asociaţie prin care să faciliteze dialogul dintre Primăria Bradu şi proprietarii din comună. În mod normal, instituţia ar trebui să refuze orice contact cu un ONG reprezentat de un fost puşcăriaş recidivist! Şi şmecheraşii lui Frătică ar trebui să se prezinte la primărie la fel ca orice cetăţean şi să nu beneficieze de facilităţi suplimentare.

Pe la final, fiind probabil într-o stare accentuată de machială, practic „muci”, Florinel de la Bradu ne explică tuturor ce ar face el dacă ar fi preşedintele României: ar ieftini whisky-ul! Bun, după asta, pe care n-a spus-o, dar ar face-o imediat după depunerea jurământului… cică ar îmbunătăţi imediat relaţiile cu toate statele de pe Mapamond şi ar folosi toate aceste relaţii pentru oamenii de afaceri. Comisionul nu l-a spus, dar îl ştim noi din perioada în care era primar, minim 15%!
Lăsându-l pe Frătică în plata Domnului cu visele lui umede de mărire, salutăm încă o dată inspiraţia brădenilor care, acum aproape patru ani, l-au trimis acasă pe acest nene complet dilimandros şi… au dat comunei lor o şansă la normalitate!
Anul viitor aşteptăm cu interes să ne spună Florinel ce ar face el dacă ar fi secretar general NATO, patron la CFR Cluj sau secretar al Trezoreriei Federale! Pentru că, vorba ceea, chiar le ştie omul! Doamne Dumnezeule!

D.M.D.

Lasa un raspuns