Firmele prăduitoare de lemn de la Rucăr – prinse în flagrant!

0
969

Facem parte dintre aceia care nu renunţă niciodată. Care pot scrie cu anii despre un subiect, până ajungem cu el la final. La finalul corect.

Pe la începutul lunii august am intrat în posesia unor informaţii valoroase despre nişte încercări de defrişare ilegale undeva în zona Rucăr. Sute de copaci fuseseră marcaţi (ilegal, în opinia noastră) şi erau pregătiţi să fie exploataţi de nişte şmecheri de calibru.

Am scris o dată, nimic. De două ori, de trei ori, acelaşi rezultat. Atunci am sesizat autorităţile şi am solicitat informaţii de la Primăria Rucăr şi de la Garda Forestieră Ploieşti. Şi am continuat să scriem despre subiect, cu promisiunea că vom sesiza unitatea de parchet competentă.

A trecut timpul şi perseverenţa noastră a dat roade. Acum avem toate informaţiile necesare, cu date şi rezultatele controlului desfăşurat de comisarii Gărzii Forestiere, cu toate firmele şi persoanele implicate.

Mâine totul va fi dat în vileag. Prăduitorii pădurilor rucărene vor fi daţi în fapt şi expuşi în faţa opiniei publice. Apoi, fireşte, o să-i ajutăm să-şi înceapă drumul spre puşcărie!

D.M.D.

Lasa un raspuns