Finantare pentru tinerii afaceristi! Vezi aici detalii!

0
334

finantare_afaceriLa 16 august 2016, Ministerul Economiei a lansat doua programe de finantare pentru tinerii afaceristi. Este vorba despre Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare – START si Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri. Ambele fac parte din seria celor zece programe pe care ministerul le implementeaza anul acesta.

„Previzionam ca procentul absorbtiei pentru cele doua programe va fi mai mare in acest an, deoarece vom lucra cu posibilitatea de a face plati in anul 2017. Noutatea este perioada pe care antreprenorii o au la dispozitie pentru a face investitia, adica 60 de zile, fata de 30 de zile cat era reglementat anul trecut. Totodata, implementand cu institutiile de credit, platile se pot face si in prima parte a anului 2017 pentru angajamentele semnate in anul 2016. Perioada este semnificativ mai mare decat in alti ani si prevede chiar si posibilitatea unei prelungiri in situatii deosebite, de exemplu pentru intarzieri exceptionale”, a declarat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul MECRMA.

Bugetul alocat Programului START este de 17.000.000 lei, iar prin implementarea acestuia, in anul 2016, se preconizeaza ca vor primi finantare un numar minim de 141 beneficiari. Bugetul alocat Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri pentru acest an este de 22.700.000 lei, destinat unui numar de 501 beneficiari.

Cererile de solicitare si planurile de afaceri pot fi depuse la adresa www.aippimm.ro.

Lasa un raspuns