Festival de cinematografie pentru tineri „Youth Cinefest”, prin Şcoala Populară de Arte Piteşti

0
490

Consiliul Judeţean Argeş, prin Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti, organizează a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii „Youth Cinefest”, în perioada martie 2017.

Această manifestare artistică îşi propune promovarea filmului, a artei cinematografice şi dezvoltarea creativităţii copiilor şi tinerilor din Argeş şi nu numai, la nivel naţional, dar şi internaţional, prin filme care să le reflecte originalitatea şi libertatea de exprimare.

În cadrul festivalului, fiecare concurent va prezenta un film de scurtmetraj cu durata între 3 şi 10 minute, cu tema „Tradiţii din Regiunea Ta”.

La festivalul-concurs se vor înscrie participanţi cu vârsta cuprinsă între 9-14 ani şi 14-19 ani. Înscrierea concurenţilor se va face până la data de 24 martie:

  • fişă de înscriere semnată şi ştampilată de managerul/directorul instituţiei care trimite concurentul;
  • copie după actul de identitate;
  • fiecare participant/grup va putea să înscrie maximum un film;
  • fişele de înscriere vor fi transmise la secretariatul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti (B-dul Republicii nr. 66, Piteşti, cod poştal 110014, Argeş, telefon 0348/457.560, fax 0248/212.260, E-mail scoalapopart@yahoo.com);
  • filmele care au text/comentariu/dialog în limba engleză vor fi dublate/subtitrate în limba română; filmele realizate în afara României vor fi dublate/subtitrate în limba engleză;
  • comitetul de organizare are dreptul să decidă respingerea filmelor care nu respectă tematica festivalului şi detaliile tehnice;
  • costurile de transport pentru DVD, BLUE-RAY sau STICK (tur-retur) vor fi suportate de către distribuitorul/producătorul filmului.

Specificaţii tehnice:

  • filmele pot fi format MPEG2, AVI, MOV;
  • filmele pot fi trimise pe suport DVD, Blu-Ray sau Stick.

NOTĂ!

Filmul poate fi realizat de o singură persoană sau de un grup de mai multe persoane.

Ordinea de intrare în concurs se va stabili prin tragere la sorţi de către organizatori.

Juriul este format din personalităţi marcante din domeniu şi îşi rezervă dreptul de a nu acorda sau de a redistribui premiile în funcţie de prestanţa concurenţilor.

Menţionăm că Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti nu-şi asumă responsabilitatea transportului, mesei şi cazării concurenţilor care doresc să participe la festival, participanţii fiind cei care vor suporta aceste cheltuieli. DVD-urile filmelor premiate vor rămâne în arhiva Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti.

Prin semnarea fişei de participare de către autor, acesta îşi exprimă în mod expres acordul ca Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti să aibă dreptul de a difuza filmul în scopul promovării Festivalului Internaţional de Film pentru Copii „Youth Cinefest”.

Lasa un raspuns