Expozitie fluturi exotici – Muzeul Județean Argeș

0
130

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a participat, vineri, la  Galeria de Națională de Artă Naivă a Muzeului Județean Argeș, la deschiderea expoziției temporare „Fluturi exotici din colecția de entomologie a Muzeului Județean Argeș”.  Este vorba despre specii originare din Africa, Asia, America de Nord și de Sud. Din cauza fragilității lor, fluturii exotici sunt expuși rar, o dată la 2-3 ani, pentru perioade scurte de timp.

,,Este o expoziție și a frumosului, dincolo de caracterul științific al expoziției. Este o adevărată explozie de culoare care sunt convins că va face deliciul publicului care va trece pragul Muzeului Județean Argeș”- Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

,,Dorim să prezentăm publicului o parte din colecția de lepidoptere a Muzeului Județean Argeș. Cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, trei dintre principalele obiective ale Muzeului Județean sunt în lucrări de consolidare și modernizare, astfel că încercăm, aici, să venim în atenția vizitatorilor cu expoziții inedite, expoziții care au fost itinerate și în alte muzee din țară, cu obiecte din frumosul nostru patrimoniu” –  Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș.

,,Avem expuse șapte familii de fluturi, atât din alte colțuri ale lumii, cât și din țara noastră. Cei 400 de fluturi reprezintă aproximativ jumătate din colecția noastră. Ne dorim să oferim publicului nu doar șansa de a vedea acești fluturi extraordinari, cât și să atragem atenția asupra faptului că mulți dintre aceștia au nevoie de protecție” – Nicolae Lotrean, specialist Muzeul Județean Argeș.

Expoziția va putea fi vizitată zilnic, între orele 9.00 – 19.00, până pe 23 iulie, la Galeria de Națională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor.