Exclusivitate: Tudor Pendiuc va încerca să obţină acordul lui Liviu Dragnea de a candida pentru al şaptelea mandat din partea PSD!

0
356

27 ian Pendiuc strategie electoralaBătălia electorală pentru Primăria Piteşti a intrat în linie dreaptă. Va fi o confruntare crâncenă, de o violenţă extremă, cum municipiul n-a mai cunoscut niciodată! De aceea, „Ziarul de Argeş” va monitoriza extrem de atent această competiţie al cărei rezultat va fi extrem de important pentru noi toţi, pentru întreaga comunitate piteşteană.

În exclusivitate, „Ziarul de Argeş” vă dezvăluie astăzi culisele strategiei electorale a (încă) primarului Tudor Pendiuc, edilul care a stat aproape 9 luni în arest preventiv pentru corupţie!

Primarul Piteştiului, deşi are şase mandate la activ şi, ceea ce este mult mai important, grave probleme cu legea penală din România, intenţionează să candideze pentru un nou mandat! Teoretic, din partea PSD acest lucru ar fi imposibil, deoarece Biroul Permanent Naţional al Partidului Social-Democrat a decis să nu-i permită niciunei persoane acuzate de corupţie să participe la alegeri pe listele PSD.

Liviu Dragnea

Numai că Pendiuc şi susţinătorii săi se pregătesc în aceste zile pentru o discuţie cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea, de la care se va încerca a se obţine o derogare, bazându-se pe scorul bun înregistrat în sondaje de primarul în funcţie. Scor electoral care, chiar dacă este departe de procentajele fabuloase înregistrate în vremurile bune, îl creditează totuşi pe Tudor Pendiuc cu şanse reale de a obţine un nou mandat, cu condiţia ca legea electorală să nu se schimbe şi primarii să fie aleşi dintr-un singur tur de scrutin. Pendiuc se bazează pe faptul că, până să fie arestat, era unul dintre susţinătorii disciplinaţi ai lui Liviu Dragnea în cadrul PSD.

Cu toate acestea, primarul judecat penal pentru corupţie şi susţinătorii săi iau în calcul varianta extrem de probabilă ca preşedintele Liviu Dragnea să respingă solicitarea lui Tudor Pendiuc de a candida pentru PSD, aşa că lucrează din greu la pregătirea unei candidaturi independente. Candidatură pentru susţinerea căreia se poartă discuţii cu oameni de afaceri, cu jurnalişti etc.

Deci, indiferent cum vor sta lucrurile, Tudor Pendiuc va candida pentru cel de-al şaptelea mandat. Asta deşi posibilitatea să scape de o condamnare penală, în lumina acuzaţiilor care îi sunt aduse, este practic imposibilă!

D.M.D.      

Lasa un raspuns