Exclusivitate! Şantajat să plătească 200.000 de euro drept daune pentru NIMIC, megainvestitorul din Tudor Vladimirescu a sesizat Parchetul!

0
232

Mall-ul din Tudor Vladimirescu este o investiţie vitală pentru municipiul Piteşti. Nu doar pentru cele 80 de milioane de euro investite în economia locală, pentru sutele de noi locuri de muncă înfiinţate şi pentru creşterea valorii terenurilor şi apartamentelor din Tudor, ci mai ales pentru spectaculosul pasaj rutier cu patru benzi ce va fi construit peste calea ferată şi va asigura accesul facil al locatarilor din zonă la axa centrală a municipiului!

Ca orice megaproiect, mall-ul din Tudor are şi adversari. Pe unii dintre cei mari şi puternici i-am prezentat în episoadele anterioare ale campaniei noastre. Cum lucrează ei şi de cine se folosesc vom dezvălui în perioada următoare. Pentru că sunt lucruri incredibile pe care piteştenii au tot dreptul să le cunoască!

Astăzi însă, prezentăm un alt gen de adversari. Unii de mică anvergură, răi şi puşi pe prăduială. Unii care, pe mâna lor, au ales să devină PENALI şi riscă astăzi ani şi ani de puşcărie pentru ȘANTAJ!

În cursul lunii martie, soţii Aurelia şi Marian Mincă, persoane care au domiciliul într-o casă proprietate personală situată în str. Dragoş-Vodă nr. 8, municipiul Piteşti, în vecinătatea proiectului comercial de retail care urmează să fie ridicat în cartierul Tudor Vladimirescu, au iniţiat o serie de discuţii şi corespondenţe prin email cu reprezentanţii investitorului Prime Kapital Emerald.

Cei doi au solicitat, în mod ultimativ, suma de 200.000 de euro, cu titlu de despăgubiri (?!!). Suma a fost pretinsă… pentru a fi de acord cu noua construcţie a mall-ului(?!!!). În caz contrar, cei doi au ameninţat că vor bloca proiectul în instanţă, pentru că sunt foarte nemulţumiţi „că pasarela care se va face le va periclita foarte mult liniştea cu haosul care va fi”.

Compania asupra căreia s-au exercitat presiuni a sesizat, la începutul lunii aprilie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti cu privire la săvârşirea unor fapte de natură penală care constituie infracţiunea de ȘANTAJ, prevăzută şi sancţionată de art. 207 Cod Penal. Faptul că soţii Mincă au cerut bani în mod repetat, sub ameninţarea că, în cazul în care nu vor primi cei 200.000 de euro, vor face tot ce le stă în puteri pentru a se opune proiectului mall-ului din Tudor Vladimirescu, îi face pe cei doi şantajişti să se califice pentru un lung sejur după gratii!

Nu doar că proiectul beneficiază de un acord de mediu eliberat la începutul acestui an de Agenţia pentru Protecţia Mediului Piteşti, dar construcţia pasajului rutier se va face la o distanţă de 12,8 metri de cea mai apropiată locuinţă. Este o distanţă mult mai mare decât cea existentă între blocurile de pe b-dul Republicii şi calea rutieră, decât cea existentă între bulevard şi L-urile din zona Nord etc. Deci nu poate fi invocat sub nicio formă disconfortul provocat de autoturisme din moment ce pe arterele centrale ale oraşului trec mult mai multe autovehicule la nici 6 metri de blocuri! Plus că, pentru o corectă informare, locuinţa familiei Mincă se află la câteva zeci bune de metri de pasajul rutier în cauză.

Vom monitoriza atent situaţia având în vedere că există şi alte persoane cu apucături similare.

D.M.D.

Lasa un raspuns