Exclusivitate! Peste 200 de cetăţeni din Poiana Lacului audiaţi de poliţişti pentru că au primit mită electorală sub formă de ajutoare sociale de la primarul PDL-PNL Ion Dumitrache

0
462
  • Ancheta penală a fost demarată după dezvăluirile din „Ziarul de Argeş” potrivit cărora edilul Dumitrache le-a oferit câte 200 de RON mai multor sute de locuitori ai comunei, sub pretextul că sunt ajutoare sociale

1 iun Poiana Lacului mita„Ziarul de Argeş” a dezvăluit săptămâna trecută, în exclusivitate, faptul că primarul PDL-PNL de la Poiana Lacului, eternul şi incompetentul Ion Dumitrache, speriat că pierde alegerile, a început să arunce cu bani publici în cetăţenii comunei. Cu precădere în cei foarte săraci şi, în opinia lui, mai uşor de manipulat!

Este vorba despre ajutoare sociale de 200 de RON, ajutoare oferite în premieră şi fără nicio justificare de primarul Dumitrache chiar acum, în campanie electorală!

Numai că lucrurile s-au schimbat şi în Argeş. Organele de cercetare penală s-au autosesizat după cele scrise de noi şi au început urmărirea penală pentru mai multe infracţiuni, printre care cea mai importantă este mita electorală. Astfel, în ultimele zile, peste 200 de locuitori ai comunei Poiana Lacului au fost audiaţi de poliţie, toţi recunoscând faptul că au primit de la Primărie suma de 200 de RON de persoană.

Ca o paranteză, atât de incompetent este primarul Dumitrache, chiar şi atunci când dă şpagă pentru a fi votat, încât au primit bani chiar şi anumite persoane care între timp şi-au schimbat buletinul şi domiciliul pe Băbana, fiind beneficiari de ajutoare sociale de la primăria din această localitate în baza Legii 416/2001 (la Băbana însă, legal şi permanent, nu… electoral!).

Revoltat, unul dintre cei mituiţi de Dumitrache cu 200 de RON îl înjura ieri cu toată gura pe primar, susţinând că în ultimii 4 ani Dumitrache n-a turnat în comună niciun metru de asfalt, că gunoiul putrezeşte pe lângă tomberoane cu săptămânile, iar iluminatul public funcţionează jalnic: un stâlp din cinci! Exact pentru aceste motive omul nu ar mai trebui votat pe 5 iunie!

Deocamdată aşteptăm cu interes finalizarea dosarului penal. Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns