Exclusivitate: Inspectorii de la Ministerul Justiţiei au verificat abuzurile comise de prefectul USR Emilia Mateescu pe vremea când tăia şi spânzura din postura de executor judecătoresc!

0
1404

De ce a obţinut USR la alegerile locale parţiale un umilitor scor electoral de 2,48%? Simplu: pentru că şi-a bătut joc de români, iar acum aceştia le-o plătesc cu vârf şi îndesat.

De aproape o jumătate de an, de când au intrat la guvernare, neomarxiştii lui Dan Barna şi Dacian Cioloș s-au comportat ca nişte smintiţi aflaţi permanent pe etnobotanice. Toate iniţiativele lor n-au avut nimic în comun cu preocupările marii majorităţi a românilor.

Dacă cetăţenii aşteaptă de la Putere (deci inclusiv de la USR!) creşterea nivelului de trai, scăderea fiscalităţii, pensii şi alocaţii majorate conform legii, compensaţii justificate pentru mediul de afaceri grav afectat de pandemie, debirocratizare, construirea de spitale, autostrăzi, modernizarea sistemului de învăţământ etc., USR-PLUS le oferă o suită de iniţiative legislative şi propuneri de-a dreptul cretinoide şi degenerate. Cum ar fi dreptul bărbaţilor de a naşte, legalizarea marijuanei şi a altor droguri uşoare, pornografie pentru copii deghizată în educaţie sexuală (menită să-i familiarizeze cu masturbarea timpurie pe copiii de 4 ani!), eliminarea domiciliului de pe cărţile de identitate etc., la care se adaugă un management comunitar dezastruos la Bucureşti, unde Nicuşor Dan a lăsat milioane de oameni fără căldură şi apă caldă, în timp ce parcurile sunt abandonate şobolanilor şi căpuşelor, iar în Sectorul 1 Clotilde Armand dovedeşte ce ravagii poate face maimuţa dacă i se lasă briciul pe mână.

În Argeş, prefectul USR Emilia Mateescu este pila, protejata, mult… susţinuta deputatului Ionuţ Moșteanu, unul dintre talibanii din echipa lui Dan Barna. Taliban fără şcoală, fără carte, pentru că a abandonat studiile în anul al treilea, după care le-a finalizat (pretinde el, dar n-a arătat niciodată diploma de licenţă!) la o fabrică de diplome pentru toţi golanii din politică (am numit aici celebra Bioterra, unitate de învăţământ investigată pentru că elibera diplome contra cost pe bandă rulantă!).

În exclusivitate vă anunţăm că de curând Emilia Mateescu a fost subiectul unui control amplu de la Bucureşti, în cadrul căruia inspectori din cadrul Ministerului Justiţiei au investigat-o pentru mai multe abateri profesionale grave din perioada în care teroriza mediul de afaceri şi chiar persoane fizice din postura de executor judecătoresc!

Este vorba despre executări abuzive, în sensul că, spre exemplu, pentru un singur debit, Emilia Mateescu de la USR-PLUS a constituit 4 dosare de executare distincte, lucru nemaiîntâlnit în practică.

Acuzaţiile sunt deosebit de grave:

„(…) Astfel, formarea simultană la executorul judecătoresc Emilia Mateescu a mai multor dosare identice de executare în baza aceluiaşi titlu executoriu şi pentru recuperarea aceluiaşi debit, cu încuviinţări separate şi proceduri execuţionale separate, a condus la crearea unor premise abuzive şi vătămătoare pentru debitor, conducând la obligarea debitorului de a achita în fiecare dosar de executare a câte unui onorariu de executor stabilit la valoare maximală!

Numărul de dosare de executare a fost stabilit de executorul judecătoresc în mod arbitrar, în funcţie de interesele sale subiective, conducând la încasarea de multiple ori de onorarii maximal stabilite, de valori foarte mari, încălcându-se astfel principiul legalităţii în sensul respectării drepturilor tuturor părţilor aflate în procedura de executare silită! (…)”.

În altă ordine de idei, este binecunoscut, şi din păcate încă nesancţionat PENAL,  cazul sechestrării a doi minori în locuinţa tatălui lor din comuna Bradu, locuinţă pe care Mateescu Emilia a încercat s-o execute în mod ilegal având în vedere că hotărârea judecătorească pe care pretindea că o pune în executare se referea doar la o suprafaţă de teren!

Executorul judecătoresc Emilia Mateescu a pus lacătul pe poartă pentru a sigila respectivul imobil, deşi în locuinţă se aflau doi minori! Efectiv, conform declaraţiilor tatălui făcute în faţa organelor de cercetare penală, fata de 13 ani a rămas sechestrată în casa sigilată, băieţelul fiind luat în ultimul moment de o rudă a acestuia care a reuşit să pătrundă în curte.

Un alt aspect supus verificărilor a fost faptul că Emilia Mateescu a ajuns executor judecătoresc fără respectarea stagiului minim prevăzut imperativ de lege, stagiu care a fost devansat cu aproape 3 luni. Acest lucru este de notorietate în branşa executorilor judecătoreşti din Argeş şi a fost reclamat de mai multe ori, prima dată chiar la momentul încălcării legii, numai că totul a fost muşamalizat rapid!

În perioada următoare vom prezenta concluziile verificărilor, aşa cum am prezentat, tot în exclusivitate, raportul Corpului de Control al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor în cazul lui Armand Chiriloiu. Pentru că, indiferent de apartenenţa politică, toţi cei care au încălcat legea trebuie să plătească!

D.M.D.