Exclusivitate: Don Armando Chiriloiu, bossul Direcţiei Silvice Argeş, a împuşcat ilegal doi urşi bruni de top

0
986

Din cauza înmulţirii necontrolate şi a defrişărilor masive, urşii bruni au devenit un adevărat pericol pentru locuitorii din zonele montane şi chiar din regiunile subcarpatice. De aceea, în anumite situaţii, eliminarea lor prin împuşcare poate fi înţeleasă şi acceptată.

La închiderea ediţiei am primit însă nişte informaţii absolut scandaloase. Care vor fi înaintate organelor de cercetare penală, pentru că merită o investigaţie temeinică. Şi, în opinia noastră, o condamnare penală!

Pentru cine nu ştie, în ultimele zile, în Argeş au fost împuşcaţi doi urşi. Unul pe raza comunei Corbi, satul Jgheaburi, şi celălalt duminică, 29 august, în zona comunei Corbeni, pe raza Fondului Cinegetic nr. 5 Arefu.

O parte din presa argeşeană a relatat, în maniera neprofesională, sinistră în care ne-a obişnuit, că era vorba de urşi periculoşi, că s-au respectat la liniuţă prevederile ordinului nr. 1420/2021 care stabileşte o serie de derogări în baza cărora se pot vâna anumite animale sălbatice periculoase sau dăunătoare, că „recoltarea” urşilor s-a făcut de către „specialişti ai Direcţiei Silvice Argeş” care, în termen de şase zile, au obligaţia să înainteze Agenţiei de Protecţie a Mediului un raport asupra fiecărui caz, care să cuprindă toată documentaţia ce justifica derogările în baza cărora au fost împuşcaţi cei doi urşi.

În realitate, sunt câteva aspecte care impun o descindere a procurorilor la Direcţia Silvică Argeş.

În primul rând, cei doi urşi nu erau deloc periculoşi, nefiind implicaţi în niciun atac. Primul dintre ei, chipurile împuşcat în apropierea unei ferme de animale, a fost momit acolo cu mâncare. I s-a „jalonat” drumul cu bucăţi de peşte şi carne fezandată care l-au determinat să vină acolo unde l-a dorit „vânătorul”!

În al doilea rând, nu s-au respectat deloc procedurile legale, deoarece scopul pentru care au fost împuşcaţi urşii n-a fost eliminarea pericolului pentru locuitorii din zonă, ci satisfacerea dorinţei de sânge a directorului Direcţiei Silvice Argeş, Armand Chiriloiu. Pentru că urşii n-au fost împuşcaţi de specialiştii DS Argeş, ci chiar de directorul instituţiei, clientul DNA în două dosare grele, Armand Chiriloiu!

Da, aţi citit corect, don Armando şi-a eliberat autorizaţie nominală, care expira pe 30 august, şi s-a dus, cu alţii de aceeaşi teapă, să omoare urşii.

Sunt foarte multe proceduri încălcate în cazul uciderii celor doi urşi care i-au căzut pradă celui mai nociv prădător al pădurilor Argeşului, Armand Chiriloiu, şeful Direcţiei Silvice!

Revenim cu informaţii bombă, în exclusivitate!

D.M.D.