Exclusivitate! Derbedeii politici de la PAM au minţit cu nesimţire! Dosarul primarului Ion Georgescu a fost clasat pentru că totul s-a făcut respectându-se cu stricteţe cadrul legal

0
534

1 iun Ion Georgescu Mioveni 2La debutul campaniei electorale, un grup de derbedei politici, grupaţi în Partidul pentru Argeş şi Muscel, au lansat pe Facebook o campanie denigratoare la adresa d-lui Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni.

Atât Mircea Andrei, veneticul pe care argeşenii l-au desfiinţat de două ori la vot în 2012, cât şi noua sa achiziţie, Argentina Culcuş (personaj urmărit penal pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals!), au susţinut că Ion Georgescu ar avea un dosar penal în care ar fi cercetat pentru fapte de corupţie!

Ei bine, cei doi penibili, Andrei şi Culcuş, mint cu nesimţire. Mint chiar de două ori!

Prima dată pentru că nu este vorba despre niciun dosar de corupţie. Edilul Ion Georgescu a fost acuzat de către o persoană fizică, printr-o sesizare  trimisă la Agenţia Naţională de Integritate, că nu a respectat regimul incompatibilităţilor. Pe scurt, reclamagiul a susţinut că primarul oraşului Mioveni, în perioada în care era şi preşedinte al Consiliului Director al Clubului Sportiv Dacia Mioveni, a semnat două contracte prin care i s-au alocat clubului sportiv sume de bani necesare bunei funcţionări a acestuia.

Şi mint a doua oară pentru că primarul Georgescu nu era cercetat penal deloc în momentul în care cei de la PAM lătrau pe Facebook. Iată şi dovada, provenind chiar de la anchetatori:1 iun Ion Georgescu Mioveni 1

Prin ordonanţa nr. 502/P/2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE – Secţia de Combatere a Corupţiei s-a dispus clasarea cauzei privind presupusa comitere de către Georgescu Ion a infracţiunii prev. de art. 12 lit. b din Legea nr. 78/2000 şi, respectiv, disjungerea şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti pentru continuarea cercetărilor privind presupusa săvârşire de către Georgescu Ion – primar al oraşului Mioveni – a infracţiunii de conflict de interese prev. de art. 301 din c.p.

(…) Prin ordonanţa nr. 7786/II/6/2015 din data de 11.11.2015 a Procurorului General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti s-a dispus preluarea dosarului nr. 5348/P/2015 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

(…) Din examinarea actelor efectuate constat că nu poate fi reţinută infracţiunea de conflict de interese prev. de art. 301 din c.p., în cauză fiind incident cazul de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale prevăzut de art. 16 alin. 1 lit. B c.p.p. şi anume: fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost comisă cu forma de vinovăţie prevăzută de lege.

(…) În situaţia în speţă nu există niciun indiciu (sau probă) din care să rezulte că prin exercitarea funcţiei de primar în cadrul Primăriei Oraşului Mioveni de către numitul Georgescu Ion, în perioada menţionată anterior, ar fi îndeplinit acte sau ar fi participat la luarea unor decizii prin care acesta (sau alte persoane din textul de lege incriminator) să fi obţinut în mod direct sau indirect foloase de natură patrimonială sau de orice altă natură.

Menţionăm şi faptul că, potrivit dispoziţiilor Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 (republicate), consiliul local are iniţiativă şi hotărăşte, în condiţiile legii, în toate problemele de interes local, în timp ce primarul duce la îndeplinire hotărârile consiliului local, or, în situaţia din speţă, în lipsa unor probe pertinente care să conducă la concluzia că primarul Georgescu Ion ar fi urmărit sau ar fi beneficiat de un folos material sau de orice altă natură, rezultă că semnarea celor două contracte în litigiu a fost făcută de numitul Georgescu Ion în acest cadru legal.

Faţă de cele expuse, în temeiul art. 315 alin. 1 lit. b din c.p.p raportat la art. 16 alin. 1 lit. b din c.p.p, dispun: Clasarea cauzei privind săvârşirea infracţiunii prev. de art. 301 alin. 1 c.p., pentru motivele mai sus expuse”.

În concluzie, atât Argentina Culcuş, cât şi şeful ei, olteanul Mircea Andrei, zis „Stăpânul”, au minţit cu bună ştiinţă, deoarece ordonanţa de clasare a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti a fost emisă în data de 23 februarie 2016. Cu aproape trei luni înainte ca Andrei şi Culcuş să devină isterici şi deliranţi pe Facebook!

În mod normal, astfel de personaje ar trebui penalizate la vot pe 5 iunie. Pentru că nu au probitatea morală să aspire la o funcţie în administraţia publică locală!

D.M.D.                                                                                                                        

Lasa un raspuns