Sirop de tuse pentru copii, retras de pe piața din România! Poate provoca afecțiuni cardiace!

0
618

Eurespal – sirop de tuse pentru copii și comprimate pentru adulți – interzis de Agenția Națională a Medicamentului din Franța! Medicii susțin că administrarea de Eurespal la copii, dar și la adulți, poate provoca afecțiuni cardiace. Medicamentul urmează să fie retras de pe piața din Europa, inclusiv România.

Agenţia Naţională pentru Medicamente din Franţa și producătorul medicamentului au decis, de comun acord, să suspende autorizaţia de punere pe piaţă a Pneumorel, medicament vândut în România sub numele de Eurespal și administrat în cazul afecțiunilor respiratorii, atât la copii cât și la adulți. Motivul? Există potrivit cărora substanța activă conținută de acesta – fenspiridă – crește riscul de aritmii cardiace prin alungirea QT.

Pe piața din România mai există un alt preparat cu fenspiridă – Epistat – care rămâne liber consumului, căci nu s-a luat încă decizia de scoatere de piață a substanței active care provoacă afecțiuni cardiace!

Agenția franceză a medicamentului ANSM a notificat autoritățile europene, care urmează să transmită o notificare către statele în care se vinde Eurespal. Toți cei care au achiziționat acest medicament sunt sfătuiți să îl returneze sau să îl distrugă.

Lasa un raspuns