Emilia Mateescu – un jurist de 5,50, a doua mare speranţă a USR-Plus Argeş după ex-turnătorul fost liberal Gheorghe Banzea! Tare sau ce?!

0
634

Alianţa USR-Plus este marea revelaţie a alegerilor europarlamentare. Şi asta în principal datorită unei propagande perfecte, coroborate cu faptul că USR n-a fost niciodată la guvernare şi a beneficiat de un cec în alb de la electorat, care nu i-a putut reproşa nimic.

Dincolo de „Fără penali în funcţii publice!”, un alt slogan de mare succes a fost „Oameni noi în politică”! Greu să-i reproşezi ceva unui om nou, unui virgin în ale politicii, nu-i aşa?

În Argeş, „Oameni noi în politică” este o promisiune care începe să se fâsâie la nici o lună de la alegerile europarlamentare!

„Ziarul de Argeş” a prezentat în exclusivitate cazul unuia dintre membrii de bază ai USR-PLUS Câmpulung, Gheorghe Banzea, fost turnător la Securitate sub pseudonimul Kempes, fost director executiv al DGFP Argeş din partea PNL, individ odios care a terorizat ani în şir mediul de afaceri argeşean cu vendetele lui de om frustrat!

Ei bine, după Gheorghe Banzea, o nouă figură controversată îşi face apariţia în Alianţa USR-Plus cu megatamtam. Este vorba despre executorul judecătoresc Emilia Mateescu, personaj care şi-a făcut din a parveni cu orice preţ un scop în viaţă.

Emilia Mateescu s-a agăţat acum de USR-Plus cu toate puterile, conştientă că este calea prin care poate ajunge peste noapte ceea ce nu a reuşit nici prin propriile puteri, nici cu ajutorul procurorilor şi judecătorilor în anturajul cărora s-a insinuat cu talent!

Cum, nu ştiţi cine este Emilia Mateescu? Nu se poate! Este distinsul executor judecătoresc care a dorit să ajungă secretar general al judeţului Argeş. S-a prezentat la concursul organizat în acest sens în anul 2015. Numai că, surpriză!, doamna executor a obţinut nota 5,50, o notă cu care ai fi ajuns de râsul satului şi la Băicoi, nu doar la Piteşti!

Superb a fost că doamna Mateescu nu a înţeles că trebuie să-şi accepte înfrângerea ruşinoasă şi să se retragă discret. O, nuuu! Emilia Mateescu a mers acolo unde le place tinerilor frumoşi şi liberi cu care se identifică. În instanţă! La justiţie! Unde a pretins lucruri extrem de grave, pe care evident că nu le-a putut dovedi, lucru extrem de grav pentru un om „de drept”:

Eu am avut 5,50 şi, dacă aş fi primit cele două puncte legale, aş fi putut intra şi la proba orală. În mod normal, concursul ar trebui să fie anulat, dar, repet, eu nu am o problemă cu domnul Voica, eu vreau să se facă dreptate. Trebuie să se înceteze odată cu aranjamentele, cu subiectele venite de-acasă. Trebuie să se organizeze concursuri în administraţie în condiţii de şanse pentru toată lumea pentru că, în acest fel, le taie aripile celor care vin din afară şi care nu se mai prezintă la un examen pentru că ştiu că acesta este dinainte aranjat. Eu nu am nimic cu domnul Voica, repet, dar nu vreau să fiu înfrântă de un sistem ticăloşit!”.

Sistem ticăloşit n-a fost, lucru certificat de instanţa de judecată! De asemenea, nimeni nu a venit cu subiectele de-acasă, lucru de asemenea confirmat de instanţă!

Nimeni nu i-a tăiat aripile doamnei Mateescu, cu excepţia senzaţionalei ei pregătiri profesionale care a condus-o la un fabulos 5,50! Ori, cum nu poţi fi secretarul general al judeţului Argeş cu o notă vecină corigenţei, Emilia Mateescu a rămas executor judecătoresc şi, momentan, se consolează în USR-Plus alături de domnul Gheorghe Banzea şi alţii asemenea!

Sincer, un licenţiat în drept care poate doar un 5,50 la un concurs public este o senzaţională achiziţie pentru un partid care ne promite eficienţă, profesionalism şi oameni noi de calitate! Sau nu?

Revenim, pentru că doamna Emilia Mateescu are un background de speriat!

D.M.D.

Lasa un raspuns