Elevii din Clucereasa Mioveni au aflat cum reușesc cei de la Dacia să realizeze o mașină la fiecare 54 de secunde

0
120

Inginerii și tehnicienii care vor construi mașinile viitorului s-au pus pe treabă încă de pe acum. 16 elevi cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, de la școlile din cartierul Clucereasa din Mioveni au vizitat Uzina Dacia-Renault pentru a vedea cu ochii lor unde muncesc părinții, dar și care sunt pașii prin care la Mioveni se realizează o mașină la fiecare 54 de secunde.

Rând pe rând, conduși cu trenulețul, copiii au trecut prin secțiile presaj, caroserie și montaj, unde le-a fost explicat întreg procesul tehnologic, prin care o simplă bucată de tablă sau fier se transformă în câteva minute într-o componentă de bază a noului Duster.

Curioși din fire, copiii au pus zeci de întrebări și au venit chiar cu propuneri care mai de care mai tehnice, privind conceptul lor asupra mașinii viitorului. La final, aceștia s-au arătat interesați de o carieră în industria auto, mulți moștenind “microbul” din familie.

Inițiativa acestei activități i-a aparținut consilierului sătesc Marian Banu, în dubla calitate de reprezentant al comunității din Clucereasa dar și ca reprezentant al uzinei cu vechime.

Lasa un raspuns