Economist de calibru – împiedicat să participe la un concurs de angajare la Universitatea din Piteşti prin intervenţia sindicatului condus de Mircea Bărbuceanu!

0
142

La Universitatea de Stat din Piteşti, pentru foarte mulţi ani, adevăraţii şefi au fost cei de la Sindicatul Liber al UPIT, trupa de smardoi universitari ai lectoraşului Mircea Bărbuceanu.

Din cauza veşnicelor scandaluri provocate de Mircea Bărbuceanu şi aşa-zişii lui sindicalişti, şefii UPIT din ultimii 15 ani au fost permanent în defensivă. Atacaţi în presă, reclamaţi la Curtea de Conturi şi la DNA, rectorii, prorectorii şi membrii consiliului de administraţie ai UPIT nu şi-au dorit altceva decât să evite orice problemă cu sindicatul şi cu scandalagiul său lider.

Am aflat vineri o poveste ceva mai veche, dar de actualitate. Un economist de elită a dorit să se angajeze la Universitatea din Piteşti, care tocmai scosese la concurs un post. Omul îndeplinea toate condiţiile, ocupase deja funcţii mult mai importante de-a lungul timpului, aşa că şi-a pregătit dosarul cu actele necesare şi l-a depus la sediul UPIT în vederea participării la concurs.

Brusc însă, ne-a relatat persoana, pe fir a intrat liderul de sindicat Mircea Bărbuceanu, care s-a arătat teribil de deranjat de ideea ca persoana din afara universităţii să ocupe acel post. Aşa că, brusc, condiţiile s-au modificat şi a apărut o cerinţă nouă, care de altfel nu era îndeplinită de niciunul dintre doritorii postului. Ei bine, pe cale de consecinţă, concursul în cauză nu s-a mai ţinut şi a fost amânat până la calendele greceşti. La nivel declarativ fireşte, pentru că după ce economistul s-a retras, concursul a avut loc şi a fost câştigat de cine trebuie!

Şefii UPIT de la acea vreme au tăcut asurzitor, speriaţi că ar putea iar intra în gura sindicalistului Mircea Bărbuceanu, care oricând era şi este gata să-i jignească public ca pe ultimii oameni, să-i numească repetenţi, corupţi, mafioţi, plagiatori, incompetenţi etc. şi să-i ameninţe cu protectorii săi din SRI şi parchete!

Chiar dacă poate pare un pic forţată, în viziunea lui Bărbuceanu SLUP s-a dorit un mic Teamsters, celebrul sindicat al camionagiilor condus de Jimmy Hoffa. Un pol generator de bani şi putere! De-asta au vrut controlul restaurantelor Academica şi Casa Universitarilor, de-asta au vrut să se implice decisiv în conducerea UPIT la toate nivelurile, de-asta au vrut intimidarea rectorilor şi a consilierilor de administraţie, de-asta au târât ziarele în procese absurde etc.

Foarte curând însă vom avea… Götterdämmerung la Universitatea din Piteşti! Pentru binele învăţământului superior argeşean!

D.M.D.

P.S. Economistul la care am făcut referire este cunoscutul I.T. Asta ca să ştie brigada care-şi face de cap la UPIT că vorbim serios!

Lasa un raspuns