Eco-Civica, o fundaţie din gruparea Nicuşor Dan, încearcă prin presiuni puternice şi argumente cretinoide să saboteze o afacere concurentă noilor săi prieteni, clanul financiar Doron, proprietarii Jupiter City Bradu!

0
144

Spuneam ieri că cel mai vehement contestatar al Piteşti Mall, investiţia de 80 de milioane de euro pe care Prime Kapital, împreună cu doi oameni de afaceri de top din Argeş, Gheorghe Badea şi Constantin Pănescu, vor să o ridice în Tudor Vladimirescu, este fundaţia bucureşteană Eco-Civica.

Aceşti „luptători” pentru protecţia mediului din Bucureşti, care în mod sigur habar n-aveau de existenţa unei zone industriale aflate pe strada Lânăriei, în cartierul Tudor Vladimirescu, au descins în forţă la Piteşti imediat ce au sesizat că e rost de bani grei!

Precizam ieri că Dan Trifu, vicepreşedintele Eco-Civica, a participat la toate dezbaterile publice ale proiectului, a înaintat mai multe scrisori către Agenţia de Mediu împotriva proiectului, erijându-se în reprezentantul locuitorilor din Tudor Vladimirescu, şi a contestat avizul de mediu eliberat în ianuarie 2019.

Argumentele aduse de Eco-Civica împotriva proiectului sunt penibile, dacă nu ar fi ticăloase: lipsa studiilor de impact asupra mediului, afectarea habitatului păsărilor de pe Lacul Piteşti, poluare fonică, poluare vizuală, periclitarea sănătăţii cetăţenilor datorită activităţilor de construcţie…

Întâi să terminăm cu el, iar apoi să ne referim un pic şi la fundaţia vieţii şi la distinsul ei vicepreşedinte.

Deci. Există studii de impact asupra mediului! Cum ar veni, s-a început cu stângul!

În viziunea dilie a ecologistului Trifu, o fabrică nu poluează deloc, în timp ce un complex comercial e Rafo Oneşti 2!

Oricum, şi e un lucru pe care un luptător feroce pentru mediu ca alde Trifu ar trebui să-l ştie, acolo unde a funcţionat până mai ieri o fabrică (prin natura ei mult mai poluantă sub toate aspectele decât o galerie comercială!) nu poţi invoca poluarea drept argument împotriva construirii unui mall. Ar râde şi raţele de pe Râul Argeş, ce pana lor!

Vivo Mall, spre exemplu, este construit chiar pe malul Argeşului, iar păsările sălbatice nu se simt deloc deranjate. Pot fi admirate în timp ce consumă frenetic peşte şi stau pe apă cât e ziua de lungă chiar de pe terasa mall-ului de la Podul Viilor, aflat la nici 15 metri de râu! Aceleaşi păsări să fie deranjate de un alt mall doar pentru că acesta se va construi într-un alt cartier? Jură-te tu pe roşu, ecologistule! Să-ţi moară ţie antena de bulgari dacă un ultramodern complex comercial poluează vizual, iar o ruină industrială şi un teren viran pe care aruncă toţi gunoaie reprezintă panorama pe care cei din Tudor Vladimirescu şi-o doresc cu pasiune!

Cât de ordinar trebuie să fii ca să ne consideri pe noi, piteştenii, atât de proşti încât să credem astfel de argumente infecte, oligofrene?

Şi ce mai zice nenea Trifu? Bucureşteanul Trifu, care a descoperit Piteştiul în vara lui 2018, imediat ce a simţit că poate încerca să boicoteze un megaproiect ori pe… interes, ori până i se realizează un interes! Păi zice că… se periclitează starea de sănătate a cetăţenilor datorită activităţilor de construcţie! Ecologistule, se spune din cauza fiindcă e ceva naşpa, cum ziceţi voi ăştia, duşmani cu gramatica. Dacă nu ştii de ce, repetă clasa a treia, te rog mult! Poate, cine ştie, îl ajungi pe Vanghelie la nivel de exprimare!

Piteştiul e municipiu, băi Trifule! În zonele urbane, oricât de greu ţi-ar veni ţie să crezi, se construieşte. Mult! Blocuri, bulevarde, centre comerciale, parcări etc. Uneori chiar şi reactoare nucleare, ca la Cernavodă! Activităţile de construcţie nu sunt un pericol pentru cetăţeni, ci o constantă în viaţa acestora! Capisci? Sincer, doar atâta puteţi? De atât sunteţi în stare? Jur că nu vă meritaţi banii!

În cazul Cathedral Plaza, Eco-Civica a contestat până… s-a combinat!

În fine, să vorbim un pic şi despre modus operandi comun majorităţii ONG-urilor de mediu gen Eco-Civica, fundaţie din grupul de presiune al lui Nicuşor Dan. Sau Mucuşor Dan, după ultimele aventuri media ale contestatarului de profesie. Este identificat un proiect major, care este luat în colimator şi atacat public cu violenţă. Se trece la contestaţii de tot felul în instanţă, toate având rolul de a bloca pentru un orizont de timp cât mai îndelungat investiţia. După care din Nicușor Dan devii… Plicuşor Ban! Investitorul scapă de stres şi necazuri, cruciaţii protecţiei mediului scapă de foame! Toată lumea este mulţumită!

Pentru cei care vor să ştie mai mult, iată… spunem mai mult! A existat în Bucureşti un megaproiect, o clădire de birouri denumită Cathedral Plaza, ridicată la intersecţia străzilor General Berthelot şi Luterană. O fundaţie cu nume cunoscut, să zicem Eco-Civica, a contestat extrem de violent proiectul, proiect care, printr-o superbă ironie a sorţii, aparţinea familiei Ofer, patronii complexului Jupiter City Bradu!!! Deşi Cathedral Plaza era construită în baza unei autorizaţii de construcţie emise ilegal şi s-a obţinut iniţial chiar şi o hotărâre de demolare, povestea a fost muşamalizată treptat, iar imobilul nu numai că nu a fost demolat, ci a fost vândut unui dezvoltator imobiliar grec.

Păi şi Eco-Civica? Nu făceau ei ca toţi dracii, n-au fost ei parte în proces, nu s-au bătut ei să obţină (şi chiar au obţinut!) demolarea? Să renunţi tocmai când ai câştigat? Când până şi Vaticanul a intervenit şi a spus că imobilul de birouri afectează Catedrala Sfântul Iosif şi trebuie să dispară urgent, aşa cum a decis şi instanţa?

Da, dar… Până la urmă s-a rezolvat şi toţi au fost fericiţi! Mai puţin romano-catolicii, care au luptat cu adevărat pentru protejarea Catedralei Sfântul Iosif şi pentru respectarea legii. Eco-Civica n-a gândit niciodată atât de departe. A ştiut de la început ce vrea şi… a câştigat!

Familia Ofer şi Eco-Civica au îngropat securea războiului. Iar ceva mai târziu Eco-Civica a venit la Piteşti, unde atacă la baionetă Piteşti Mall, un proiect concurent afacerii clanului financiar Doron, afacerea Jupiter City BRADU!

Vom permite noi, piteştenii, aşa ceva? Eu nu! Sper că nici dumneavoastră!

D.M.D.

Lasa un raspuns