E oficial! Elevii din 50 de unități de învățământ vor primi o masă caldă!

0
136

Guvernul a aprobat, miercuri, lista celor 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat în care se aplică, în anul şcolar 2017-2018, Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolari şi elevi, precum şi fondurile necesare finanţării programului.

“Este vorba de peste 30 de milioane de lei, suma destinată întregului an şcolar 2017-2018, finanţare asigurată de la bugetul de stat, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate azi”, se arată într-un comunicat al Executivului remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, prima etapă a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolari şi elevi s-a aplicat în anul şcolar 2016-2017 şi a implicat tot 50 de unităţi şcolare.

“Cele 50 de şcoli în care se va derula etapa a doua în anul şcolar 2017-2018 au fost selectate astfel încât fiecare judeţ să aibă cel puţin o unitate de învăţământ inclusă în proiect şi, totodată, să fie reprezentative din punct de vedere al problemei semnalate (medii geografice izolate sau greu accesibile, medii sociale defavorizate, medii economice cu grad ridicat de pauperitate). De asemenea, s-a ţinut cont de infrastructura necesară servirii mesei în şcoală (dacă există sau nu cantină, dacă există sau nu sală pentru prepararea sau pentru servirea mesei, dacă există sau nu spaţiu pentru depozitare)”, se spune în comunicat.

Articolul complet pe www.jurnalul.ro!

Lasa un raspuns