După ce soţia lui a fost condamnată pe fond la 3 ani de închisoare, directorul Armand Chiriloiu este la rândul său cercetat penal de către DNA pentru fapte grave de corupţie

0
264

Să facem o scurtă recapitulare pentru opinia publică. Cine este Armand Chiriloiu, şeful Direcţiei Silvice Argeş?

Chiriloiu este inginerul silvic care permite defrişarea Pădurii Trivale, perla verde a municipiului Piteşti. Am publicat zeci de fotografii cu stejari de 100 de ani puşi la pământ de drujbe chiar la strada principală care traversează pădurea, semn că oamenii nu se tem de nimeni şi de nimic. Deşi a trecut foarte mult timp de la primul nostru articol, DS Argeş nu a dat niciun comunicat de presă prin care să anunţe măsurile luate împotriva celor care au defrişat în zona zero a Pădurii Trivale, nici faptul că au fost sesizate Poliţia şi Parchetul.

Chiriloiu este omul care şi-a construit o casă în valoare de 400.000 de euro în plină pădure, în condiţii cel puţin dubioase, cu o scoatere din fondul forestier peste limita legală. După care a mai beneficiat de tăierea a vreo 6-7 stejari uriaşi care, brusc, cică s-au uscat în curtea lui. O fi totuşi cineva atât de dobitoc încât să creadă asta?

Chiriloiu este singurul director de direcţie silvică judeţeană din România care şi-a angajat nevasta pe un salariu de aproape 1.000 de euro pe lună la instituţia pe care o conduce. Asta pe când arunca în stradă zeci de salariaţi oneşti, care mai aveau un pic până la pensie! Nevasta e distinsa doamnă care semna aiurea procese-verbale în numele Comisiei de Fond Funciar Arefu, fără să aibă nicio calitate, faptă pentru care a fost condamnată pe fond la 3 ani de închisoare de Judecătoria Curtea de Argeş!

Chiriloiu este cercetat penal atât de DNA, cât şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. La DNA este vorba despre dosarul 186/p/2014, dosar complex despre care vom vorbi pe larg în zilele viitoare, în timp ce la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş există dosarul 1924/p/2014, dosar în care directorul Direcţiei Silvice este cercetat penal pentru braconaj. Da, aţi citit bine, este vorba despre braconaj! Lupul a fost pus paznic la stână! (În toamna anului 2014, Armand Chiriloiu, şeful Direcţiei Silvice Argeş, a participat la o partidă de vânătoare la care a împuşcat un cerb carpatin pentru care nu avea autorizaţie. Cerbul vânat avea nu mai puţin de 160 de kilograme şi nu se încadra în categoria animalelor rănite, bolnave sau bătrâne!)

Armand Chiriloiu este un om care nu poate sta în fruntea Direcţiei Silvice Argeş pentru că el însuşi este cel mai periculos dăunător cu care pădurea poate veni în contact.

Vom reveni cu date incredibile din dosare!

D.M.D.

P.S. Evident, don Armand nu este un oarecare. Din acest motiv, până acum dosarele au fost ţinute într-o nelucrare condamnabilă. Eu zic totuşi să avem speranţă. Lucrurile se vor schimba rapid!

Lasa un raspuns