După ce au compromis Olimpiada Naţională de Engleză, liberalii argeşeni nu-şi dau demisia de la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi din Consiliul Local Piteşti! Nici de onoare, nici de ruşine!

0
5544

În perioada 17-22 aprilie, 364 de elevi au participat la Olimpiada Naţională de Limba Engleză de la Piteşti, alături de 44 de profesori însoţitori şi 47 de profesori evaluatori din comisia centrală. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş şi s-a dovedit un eşec încă şi mai dezastruos decât viaţa sentimentală a Alinei Gorghiu din perioada în care se iubea cu Biroul Permanent Naţional al PNL (Bogdan Olteanu, Mihai Voicu & co!).

N-are rost să ne ferim de judecăţi de opinie: nimic n-a funcţionat cum trebuie, de la cazare la masă, de la organizare la comunicarea cu autorităţile şi cu opinia publică. Organizatorul evenimentului, ISJ Argeş, instituţie condusă de două reprezentante patetice ale PNL Argeş, inspectorul general Alina Manea şi inspectorul şcolar general adjunct Cătălina Dumitrașcu, s-a dovedit o instituţie incompetentă, impotentă şi, în general, paralelă cu cele mai simple noţiuni de organizare!

Este evident că elevii, umiliţi de incompetenţa fără limite a liberalilor argeşeni, s-au plâns pe reţelele de socializare, unde şi-au prezentat cu lux de amănunte aventurile: cazare dubioasă în hoteluri vai mama lor, mâncare ieftină, proastă şi… rece, transport descentralizat (a se citi: fiecare cu ce s-a descurcat!), premii insultătoare cuprinse între 65 şi 300 de lei (pentru locul I!).

Într-un cuvânt, ceva de nedescris! De neacceptat! De netolerat! Ceva pentru care conducerea ISJ Argeş ar fi trebuit să demisioneze pe loc, iar colegii din conducerea PNL Argeş ar fi trebuit să-şi dea palme în public până când le-am fi spus noi, argeşenii pe care ne-au făcut din nou de râs, să se oprească!

Aşa ar fi făcut nişte oameni de onoare! Numai că, având de-a face cu nişte liberali „de oroare”, aceştia au fost văzuţi zâmbind public la festivităţile de premiere, momente triste care au încununat o organizare jalnică! Ori, se ştie, dacă unii zâmbesc atunci când lucrurile merg foarte rău, înseamnă că s-au gândit la cineva pe care să dea vina!

Şi, bineînţeles, pe cine puteau da vina aceste pete de rugină de pe blazonul Brătienilor decât pe primarul Piteștiului, Cristian Gentea! Cel care, în aceeaşi perioadă, organiza impecabil Simfonia Lalelelor, emblema de zeci de ani a municipiului Piteşti!

În afara reţelelor de socializare care permit orice mizerie (parafrazându-l pe Umberto Eco!), liberalii au folosit pentru atacul lor sub centură ziarul fostului traficant de copii Cristian Burci, actualmente trimis în judecată de DIICOT pentru corupţie, unde Cătălina Dumitrașcu, inspector general şi consilier municipal PNL, şi-a recunoscut valoarea: ,,Profesor şi ales local, după Olimpiada Naţională de Limba Engleză de la Piteşti: Vă cer scuze pentru neputinţă!“. Jurnalista implicată, un eşec de proporţii al învăţământului de specialitate argeşean, nu s-a dezminţit, fiind de notorietate susţinerea ei constantă pentru „dreapta”, indiferent de subiect şi de cine se face vinovat!

Au mai folosit un site argeşean, care s-a dovedit la fel de inspirat, publicând un articol denigrator la adresa primarului Piteștiului, semnat de preşedintele PNL Piteşti, consilierul municipal Mihai Coteţ, articol publicat la doi centimetri de o casetă publicitară a firmei deţinute de acesta „Radical Zero”! Ca să nu existe dubii, zic!

Mihai Coteţ, purtătorul unui nume predestinat succesului, este un fost susţinător disperat al lui Florin Câțu, care nu visează altceva decât să ajungă primar al Piteștiului. Deci este cumva de înţeles obsesia lui împotriva lui Cristian Gentea, omul a umilit PNL în alegeri şi l-a obligat pe Coteţ să fie în continuare un ZERO. Unul cu Radical în faţă!

Ca să fiu corect până la capăt, deşi, recunosc, mi-e scârbă rău de tot, trec succint în revistă acuzaţiile PNL faţă de primarul Cristian Gentea:

Gentea este de vină că bugetul olimpiadei a fost mic, că nu i-a cazat unde au vrut ei (pe ce bani nu spun!), că n-au existat autobuze, microbuze, taxiuri, Bolt-uri sau Uber-uri, biciclete sau trotinete care să-i fi transportat pe cei 450 de participanţi, plus organizatori, din toate părţile către toate părţile (fiind cazaţi în patru locuri, unii şi în afara Piteștiului, iar olimpiada a avut loc în mai multe locaţii!), că nu li s-a servit participanţilor mâncare foarte bună, că toaletele hotelurilor în care liberalii i-au cazat pe elevi şi profesori au deversat dejecţii, că a fost frig, că n-au avut acces gratuit peste tot, de la filarmonică la cinematografe, că premiile au fost mici, că nu li s-au oferit materiale promoţionale etc.

Cumva pare că Mihai Coteţ şi-a pierdut suflul în timp ce înşira acuzaţii, că i-a scăpat să-l acuze pe edilul Piteștiului de conflictul din Ucraina şi de scumpirea gazului în Europa!

Nu râdeţi, că mi-am adus aminte, l-a acuzat printre altele că a reparat şi Bazinul Olimpic Piteşti, fapt care i-a împiedicat pe nişte înotători să se antreneze!

Bine, Bazinul Olimpic n-avea legătură cu Olimpiada Naţională de Engleză, dar, dacă tot se pornise delirul, era păcat ca Mihai Coteţ să se gândească la ce vorbeşte, nu vi se pare? Plus că într-un bazin aflat în reparaţii capitale este totuşi greu să înoate cineva! Zic şi eu, dar în mod sigur domnul ZERO ştie mai bine!

Să răspunzi la astfel de stupizenii este aproape o insultă adusă la adresa inteligenţei cititorilor, dar, având în vedere că ne citesc şi unii membri şi susţinători PNL, facem o excepţie:

În primul rând, cum naiba se face că zecile de olimpiade naţionale organizate de ISJ Argeş când reprezentantul PSD, Dumitru Tudosoiu, era la butoane au ieşit perfect?! Nu cumva omul sfinţeşte locul, iar liberalul nepotrivit duce totul de râpă?

În al doilea rând, Cristian Gentea a organizat impecabil tot ceea ce trebuia să organizeze. Tot ceea ce era în sarcina lui. Toate evenimentele la care organizator este Primăria Municipiului Piteşti au ieşit perfect de când Gentea este responsabil. Cel mai important exemplu este chiar Simfonia Lalelelor, eveniment simbol al Piteștiului, care a avut loc în aceeaşi perioadă cu olimpiada şi care s-a dovedit… la superlativ!

Organizatorul olimpiadei era ISJ Argeş, instituţia care trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru eşec. Despre demisii n-are rost să vorbim, fiindcă am aduce în discuţie ONOAREA, un concept totalmente străin celor care conduc astăzi PNL Argeş!

În al treilea rând, primarul Piteştiului este legat de mâini şi de picioare când vine vorba de gratuităţi. Vinovaţii sunt consilierii PNL şi USR care formează majoritatea din CL Piteşti, care au introdus tarife minimale pentru închirierea sălii de la filarmonică, spre exemplu. Au făcut asta, evident, tot din dorinţa de a-l şicana pe primar, dar acum iată că şi-au dat singuri cu tesla…!

În al patrulea rând, dacă liberalii au constatat că bugetul pentru cazare şi masă, de 100 de lei/elev, este unul mic, trebuiau să bage naiba mâna în buzunare şi să sponsorizeze evenimentul de care erau responsabili. Numai cu banii pe care-i cheltuieşte aiurea pe propagandă în presă Mihai Coteţ s-ar fi rezolvat multe dintre probleme!

Pentru cei care nu ştiu, tot edilii PSD din Piteşti, Mioveni, Topoloveni etc. au salvat conducerea PNL de la ISJ Argeş să se facă de râs încă şi mai rău, oferindu-le sala filarmonicii pentru festivităţile de deschidere şi premiere, transport gratuit, acces la Grădina Zoologică, respectiv un autocar, produse tradiţionale (gem, zacuscă etc.).

Sponsorii PNL, generoşi ca de obicei, au oferit… nişte agende! Da, aţi citit bine! Agende şi blocnotesuri branduite cu sigla evenimentului!

În ceea ce-l priveşte, domnul preşedinte al PNL Piteşti şi şef al majorităţii absolute din Consiliul Local Piteşti, Mihai Coteţ, le-a oferit FELICITĂRI colegilor săi de la ISJ Argeş pentru implicare şi buna organizare! Şi, fireşte, insulte şi critici nefondate la adresa primarului său, Cristian Gentea!

Dar nu se supără nimeni doar din atâta lucru! COTEȚ nu poate mai mult!

D.M.D.