După ce a uitat peste noapte că modelul lui în politică şi în viaţă este securistul infect Daniel Constantin, junele Ionuţ Olariu a început să-şi atace pe facebook colegii de alianţă fiindcă… nu votează cum vrea el!

0
108

În principiu, ce face de o bună bucată de timp Ionuț Olariu de la ALDE este profund greşit. Şi imoral pe deasupra.

Proiectul de hotărâre pe care l-a susţinut consilierul municipal, alături de colegul său Ionuț Zidaru, prin care familiile din Piteşti urmau să primească o sumă de bani pentru fiecare nou-născut poate fi o iniţiativă bună. Sau mai puţin bună. Sau proastă. Ori pur şi simplu inadecvată în acest moment, în care bugetul Piteştiului a suferit o contracţie, ca mai toate bugetele municipiilor din România.

Proiectul de hotărâre a căzut la vot, unde a înregistrat doar 7 voturi pentru, dacă-mi aduc bine aminte. A fost un vot democratic, unde consilierii PSD s-au pronunţat împotriva iniţiativei colegilor lor din ALDE. Excepţie au făcut doar viceprimarul Sorin Apostoliceanu şi Dumitru Tudosoiu. Mult prea puţini, din păcate pentru iniţiatorii proiectului de hotărâre.

Povestea trebuia să se încheie aici. Asta este. Uneori câştigi la vot, alteori pierzi!

Numai că Ionuț Olariu, care în ultimul timp are ieşiri din ce în ce mai ciudate, s-a gândit că e timpul să-şi facă imagine lovind în primarul Piteștiului şi în colegii consilieri de la PSD care nu l-au sprijinit în demersul său. Ba chiar i-a indicat şi piteştenilor, ca să ştie, domnule, oamenii cine se face vinovat că nu vor primi ei contravaloarea câtorva pachete de Pampers…

Tot Ionuț Olariu, în calitatea sa de consilier local al ALDE Piteşti, a depus de două ori la primărie o solicitare prin care cere reavizarea de urgenţă a unei suprafeţe de teren din Pădurea Trivale şi emiterea unei hotărâri de consiliu pentru ca Pădurea Trivale să fie declarată ulterior, prin Hotărâre de Guvern, arie protejată de interes naţional.

I s-a explicat, cu binişorul, de nenumărate ori, că greşeşte. Motivele au fost repetate de atâtea ori încât nu mai am răbdare să le reiterez şi eu. Problema este că micuţul de la ALDE nu se potoleşte, făcând grave deservicii partidului său şi alianţei din care acesta face parte alături de PSD.

Foamea de imagine şi lipsa de măsură îl vor transforma pe Ionuț Olariu, dacă nu se opreşte din isteria feisbucistă în care s-a angajat, într-un etalon al penibilului în politica argeşeană. Pretenţia lui, un pechinez politic fără importanţă, să rezolve probleme de anvergură, care necesită inclusiv hotărâri de guvern (gen Pădurea Trivale), îl va face să pară ceva gen musca la arat! Şi zău că e păcat!

Pentru că argeşenii în general şi piteştenii în special au memorie bună. Îşi aduc aminte cu toţii CĂ COnsecvenţa nu e punctul forte al lui Olariu Ionuț. Pentru că el şi nimeni altul obişnuia să posteze, o dată la trei zile, că modelul lui în politică şi în viaţă este Daniel Constantin (puşlamaua securistă de la Pro România!). Ei bine, când Constantin a fost dat afară din ALDE cu un meritat şut în buci, Ionuț Olariu a uitat peste noapte cine i-a fost model, idol etc., la fel de repede cum a uitat Răducioiu româna pe aeroport!

Anul viitor au loc alegeri. De mai multe feluri. Va fi extrem de greu ca oamenii fără caracter să se mai regăsească pe liste sau, ulterior, în funcţii. Părerea mea!

D.M.D.

Lasa un raspuns