După ce a recunoscut sub jurământ că a intervenit la Rectorat şi la Consiliul de Administraţie al universităţii în favoarea invenţiei al cărei coautor era Gigi Axinte, Mircea Bărbuceanu a primit 10.000 RON de la magnat în baza unei procuri notariale!

0
152

Revenim astăzi, după cum am promis, cu dovada irefutabilă a existenţei unei înţelegeri dubioase şi persistente între afaceristul Gigi Axinte şi sindicalistul Mircea Bărbuceanu, preşedintele Sindicatului Liber al Universităţii din Piteşti.

Zilele trecute am arătat că între declaraţiile lui Bărbuceanu, făcute atât public, în faţa instanţei de judecată, cât şi, la fel de public, în email-uri cu sute de destinatari, şi declaraţiile fostului rector Sebastian Pârlac, actualmente preşedinte al Comisiei de Etică şi Deontologie a UPIT, există contradicţii flagrante.

În primul rând este vorba despre 10.000 de euro pe care Bărbuceanu zice că Axinte i-a oferit UPIT ca sponsorizare pentru o invenţie, bani pe care Pârlac susţine că instituţia nu i-a primit niciodată.

Apoi există declaraţia sub jurământ făcută de Bărbuceanu la Judecătoria Vâlcea în care sindicalistul spune că el a susţinut invenţia în cauză (la care atât el, cât şi Gigi Axinte erau, chipurile, coautori, deşi n-a fost în stare să spună cum se numeşte respectiva invenţie!) prin intervenţii la Rectorat şi Consiliul de Administraţie al universităţii. Declaraţia este contrazisă sub semnătură, într-o adresă oficială transmisă de Sebastian Pârlac redacţiei noastre. Fostul rector pretinde că UPIT n-a avut nimic în comun cu ce susţin Bărbuceanu şi Axinte că au (co)inventat, lucru întărit şi de faptul că la OSIM cei doi n-au folosit sub nicio formă numele instituţiei de învăţământ piteştene!

Deci de aici rezultă o serie de posibile infracţiuni: primire de foloase necuvenite, mărturie mincinoasă, delapidare (dacă banii au fost oferiţi UPIT şi n-au mai ajuns la instituţie), mai multe falsuri etc. Având în vedere că nici noi, nici cei de la UPIT nu avem calitatea să efectuăm anchete penale şi să stabilim vinovaţii, se impune sesizarea de urgenţă a organelor abilitate ale statului!

Problema este că mai există o faptă, de data asta evidentă, de primire de foloase necuvenite (în cel mai fericit caz!). După cum se vede din procura notarială pe care o publicăm astăzi, magnatul Gigi Axinte i-a oferit 10.000 RON lui Mircea Bărbuceanu, bani la care Axinte a avut dreptul în urma unui proces.

Aici sunt două probleme foarte grave. În primul rând, Bărbuceanu nu putea primi bani de la Axinte în condiţiile în care între SLUP şi Argecom existau diverse relaţii contractuale. Mai mult, între Bărbuceanu şi Axinte au existat ani de duşmănie şi atacuri publice, inclusiv sesizări penale, toate încetând brusc atunci când Argecom a început să susţină financiar diverse proiecte şi acţiuni ale SLUP!

În plus, aceşti bani pot fi consideraţi o plată a traficului de influenţă făcut de Mircea Bărbuceanu la Rectoratul şi Consiliul de Administraţie al UPIT, intervenţie pe care sindicalistul a recunoscut-o sub jurământ!

Aşteptăm ca Mircea Bărbuceanu să prezinte documente notariale din acea perioadă de unde să rezulte că a restituit banii pe care fusese mandatat să-i încaseze. Altfel, riscă o coliziune de toată frumuseţea cu legea penală!

D.M.D.

P.S. Notarul din poveste este fata şefului PNL Argeş Adrian Miuțescu, unul dintre politicienii pentru care Gigi Axinte a cotizat în proiectul Alpha TV. Filiera Argecom, Media Trust Services etc.

Poate simţiţi nevoia să mă corectaţi, domnule Miuțescu? Doamne, ce m-aş bucura!

Lasa un raspuns