După 24 de ani, Piteştiul are, în sfârşit, primar!

1
368

23 aug Cornel IonicaCel mai mare câştig al anului 2016 este, indiscutabil, faptul că, după 24 de ani, municipiul Piteşti are în sfârşit primar. Cornel Ionică, alesul piteştenilor, este un primar pe cât de muncitor şi gospodar, pe atât de modest şi lipsit de dorinţa de a ieşi în faţă o dată la trei secunde, aşa cum ne obişnuise predecesorul său de tristă amintire!

În trei luni de la alegerile locale, Piteştiul pare un oraş nou, renăscut. Bulevardele sunt asfaltate într-un ritm rapid, licitaţiile sunt câştigate de firmele cu ofertele mai bune, nu de cele care au construit vila… mândrei, totul se face mai bine, mai repede, mai ieftin. Până anul viitor vom avea deja un nou bloc de locuinţe sociale (fostul cămin CFR de lângă Stadionul „Nicolae Dobrin”), totul urmând să fie amenajat pe banii municipalităţii. Vorbim despre 48 de garsoniere şi apartamente cu două camere amenajate modern, care vor fi puse la dispoziţia celor aflaţi cu adevărat în nevoie.

De asemenea, ne aflăm în plină procedură de licitaţie pentru construcţia digului de protecţie a Parcului Lunca Argeşului. Fondurile, 3,8 milioane de lei, vor fi alocate tot de la bugetul local. Digul nu a putut fi construit cu finanţare europeană (cum a fost realizat parcul) din cauza proprietăţii terenului!

Municipiul va avea şi sală polivalentă, pentru care s-au realizat deja primele studii proiect. Sala va fi amplasată pe strada Basarabia şi va avea o capacitate de 4.500 de locuri!

Între timp s-a terminat asfaltarea b-dului Libertăţii din cartierul Trivale şi se va porni asfaltarea integrală a străzii Exerciţiu.

Oricât ai fi de răuvoitor şi cârcotaş, oricât ai fi de „hater” (ca să-i includem aici şi pe tinerii frumoşi şi liberi!), nu poţi contesta realitatea. După aproape două decenii şi jumătate de administraţie Pendiuc, Piteştiul are, în sfârşit, PRIMAR!

D.M.D.

1 Comentariu

  1. Singurul lucru care nu imi place e ca inca nu a facut nimic pentru pasiunea mea: baschetul. Ok, echipa cica a primit fonduri- dar vorbim de singura echipa intr-o prima liga intr-un sport. Vorbesc de faptul ca eu nu am unde sa joc baschet, decat daca ma cert cu paznicii pe la scolile din oras. Erau acele cosuri amarate in centru care le-a luat. Nenea Pendiuc le-a lasat pana in toamna. Mai sunt cosuri doar in lunca dar sunt pe terenul de fotbal si sunt amplasate deasupra portilor (risc sa iti spargi capul). Deci daca ar face niste terenuri (calumea nu ca cele din Strand care s-au rupt in 2 luni) sar avea votul meu. Si noi cei mai batrani vrem sa jucam un sport si mai vrem si gratis nu doar cu bani.

Lasa un raspuns