DSP Argeș anunţă rezultatele probelor recoltate

0
312

16 feb DSP ArgeșÎn ultimele 4 zile, niciun copil din judeţul Argeş nu a fost transferat la vreo unitate sanitară din Bucureşti cu boală diareică complicată.

Restul pacienţilor prezenţi la unităţile sanitare din judeţul Argeş în ultimele 24 de ore se încadrează în media zilnică, specifică sezonului, diagnosticele fiind variate, caracteristice vârstei.

DSP Argeș roagă ca toţi medicii din unităţile sanitare din judeţul Argeş să-şi desfăşoare activitatea cu mare atenţie şi calmitate, deoarece prioritatea numărul 1 a noastră, a tuturor, este monitorizarea atentă, intervenţia promptă şi cu profesionalism pentru toate cazurile medicale.

Din probele recoltate de DSP Argeș de la domiciliul copiilor internaţi în Bucureşti, de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, din alimente, din apa din reţea şi din cea îmbuteliată care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de apariţia simptomatologiei, rezultă următoarele:

Probe de apă:

– apă de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, blocul alimentar – apă potabilă;

– apă din reţeaua Piteşti recoltată de la domiciliul copiilor din cartierul Exerciţiu, cartierul T. Vladimirescu, str. Bradului – apă potabilă;

– apă din gospodărie particulară din Topoloveni – apă potabilă;

– apă din reţeaua Ştefăneşti, domiciliul copilului din Ștefănești – apă potabilă;

– apă din sursa proprie a gospodăriei particulare din Mărăcineni – apă nepotabilă (din declaraţiile părinţilor, este folosită numai pentru prepararea supelor);

– apă minerală necarbogazoasă de la SC Lidl şi Kaufland – apă potabilă;

– izvorul public Ștefănești, drumul Gogoiești, Punctul Vlada – apă nepotabilă (tatăl afirmă că nu a folosit niciodată această apă pentru copil, contrar declaraţiilor din ancheta epidemiologică).

Probele de lapte praf recoltate din farmacii corespund standardelor în vigoare.

Microaeroflora şi suprafeţele din Spitalul de Pediatrie Piteşti se încadrează în limite normale.

Alte rezultate vor fi furnizate în zilele următoare.

Director executiv, dr. Sorina HONŢARU

Lasa un raspuns