Doi oameni minunaţi: d-na Ana Stan şi dl Dănuţ Dinu

0
575

În aceste zile circulă pe facebook o fotografie superbă. Doamna Ana Stan, o adevărată cometă a lumii politice argeşene, îi strânge mâna viguros domnului comisar-şef Dănuţ Dinu, la rândul său un meteorit al scenei publice din Argeş. (Diferenţa de etichetare o face, bănuim că v-aţi prins, diferenţa de masă corporală!)
Ana Stan si Danut DinuCu această ocazie, mărturisesc, am aruncat şi eu, pentru prima dată, o privire iscoditoare pe paginile de facebook ale celor doi minunaţi. Pentru că este cu adevărat păcat să nu-i cunosc personal pe doi viitori primari ai Piteştiului. Asta pentru că am auzit că amândoi candidează şi, bineînţeles, municipiul nostru nu-l poate avea ca edil decât pe unul dintre cei doi oameni de succes. Iar tura viitoare pe celălalt, deoarece după o valoare nu poate urma, logic, decât o altă valoare!
Deci… Ana Stan m-a fermecat. Este o adevărată doamnă care îşi adoră soţul într-un mare fel. Adică, deşi au trecut decenii de când şi-au jurat iubire şi CREDINŢĂ veşnică, amorul dintre ei continuă să dogorească la intensitate maximă. Aproape am lăcrimat de invidie, pentru că este mare lucru să beneficiezi în viaţă de o astfel de pasiune! Lumea e rea şi ia în râs devotamentul şi iubirea fremătătoare a celor doi soţi, lucru pe care „Ziarul de Argeş” îl dezavuează cu hotărâre. Şi-i dedică doamnei Stan superba melodie „Nu plânge, Ana!”, cu promisiunea că-i vom fi întotdeauna aproape. Mai ales la anu’, când vom face pentru Piteşti şi piteşteni tot ce am promis.
Dănuţ Dinu este şi el minunat. Lucru sesizat chiar şi de doamna Ana Stan, care s-a grăbit să ne şi spună răspicat acest lucru.
Mie unul mi-a plăcut cel mai mult faptul că este pensat, lucru remarcat de unul dintre colegii mei. Eu îmi feream pudic privirea deoarece domnul Dinu o pusese pe doamna Dinu în posturi destul de golaşe. Chiar dacă, generos, comisarul-şef ne invita: „Puteţi privi, dar nu puteţi atinge!”, am preferat să nu. Aşa fac gentlemenii, nu?
În fine, am mai remarcat faptul că în familia Dinu există un deficit de lecitină. Sau un început de Alzheimer! În sensul că, o dată la trei postări, dl. comisar-şef îi spune soţiei că o iubeşte şi, o dată la cinci, îi mulţumeşte că există. Fie că uită de dimineaţa până seara, fie că poate a căpătat un tic verbal!
Spre deosebire de d-na Stan, comisarul-şef Dănuţ Dinu este mult mai implicat în viaţa altora. În sensul că, aidoma unui haiduc modern, domnia sa ia de la bogaţi (şi chiar de la cei mai puţin bogaţi!) şi le dă acelora care au nevoie. Este un binefăcător, un generos, ce mai… un minunat!
E mare lucru ca în oraşul tău să existe un Dănuţ Dinu! Dacă adăugăm şi o Ana Stan, atunci… să-mi bag p…icioarele dacă nu suntem nişte norocoşi! Să avem şansa să trăim lângă ei, să învăţăm de la ei, să ne iubim ca ei! Doamne, ce romantic!
În rest, Ana şi Dănuţ sunt vârfurile a două familii perfecte, formate din oameni minunaţi. Ce mă bucur că s-au cunoscut!
D.M.D.

Lasa un raspuns