Doi afaceriști din Argeș, reținuți pentru evaziune fiscală și spălare de bani

0
117

Doi bărbaţi din municipiul Piteşti au fost reţinuţi pentru 24 de ore, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, a anunţat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Cei doi suspecţi, în vârstă de 59 şi respectiv 47 de ani, sunt cercetaţi într-un dosar instrumentat de ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, scrie AGERPRES.

“Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în perioada 1 iulie 2009 – 21 septembrie 2009, cei în cauză ar fi evidenţiat cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale în actele contabile ale unei societăţi comerciale cu profil de activitate transport marfă. Reamintim că, în cadrul aceluiaşi dosar penal, la data de 15 ianuarie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, pe S.T.V., de 48 de ani, din Piteşti”, precizează IPJ Argeş, într-un comunicat de presă.

Conform aceleiaşi surse, prejudiciul creat prin activitatea infracţională, reprezentând impozit pe profit şi TVA, este de peste 100.000 de lei.

Lasa un raspuns