Fals procuror DNA Pitești, trimis în judecată de DNA Pitești

0
447

DNA_judecata   DNA Pitești, instituția care nu doarme niciodată!

  Probabil că ați auzit cu toții de Dosarele X. Serial american, celebru, SF, mister… Ei bine, probabil de-acolo s-a inspirat și Direcția Națională Anticorupție în lupta sa contra infractorilor români puțin mai elevați decât banalii hoți de rând! De câțiva ani încoace asistăm cu stupoare la o curețenie generală realizată de procurorii DNA, care a înlăturat din funcții de conducere și care a lipsit de libertate celebrități autohtone. Nu-i nevoie să le mai menționăm și aici, căci le cunoaștem prea bine. Când or mai dormi și oamenii aștia nu știm, dar procurorii DNA continuă să ne uimească: pentru ei, o zi fără un arest, un proces, o percheziție sau o încarcerare e o zi irosită! Și puteau cei de la DNA Pitești să fie oare excepția?

Astfel, vă aducem la cunoștință ca DNA Pitești a lovit din nou! Sau mă rog, ieri…dar ideea e tot aceeași. DNA Pitești a trimis în judecată 3 deținuți care sunt acuzați că din spatele gratiilor ar fi săvârșit mai multe infracțiuni. Adică să îi împiedice pe români închisoarea și detenția să mai comită și alte fapte ilegale? Doamne ferește! Unde ar mai rămâne atunci inventivitatea, creativitatea, curiozitatea care ne caracterizează?

Să revenim, totuși. DNA Pitești ne informează că procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Mâzgă Ioan, aflat în stare de arest preventiv, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în stare de recidivă, participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în stare de recidivă și participație improprie la infracțiunea de „folosirea, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații” în stare de recidivă, Pandrea Mihai-Alexandru, în stare de arest preventiv, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență în stare de recidivă și Marogel Ionuț-Nelu, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență în stare de recidivă. 

În fapt, în data de 4 septembrie anul curent, inculpatul Mâzgă Ioan (în prezent încarcerat la Penitenciarul Giurgiu) s-a dat drept procuror al DNA și a solicitat, prin intermediul unor convorbiri telefonice, suma de 50.000 euro pentru ca o rudă a celui ce urma să plătească să iasă de sub incidența cercetărilor penale efectuate de procurorii DNA care se presupune că se aflau în subordinea domnului Mâzgă. Cu alte cuvinte, inculpatul era un fel de șef la DNA! Inculpații Pandrea și Marogel l-au susținut pe al lor amic, din moment ce erau colegi de penitenciar, și au mai cooptat încă două persoane care să obțină banii. Era destul de necesar ca în afacere să intre și oameni aflați în stare de libertate, că doar nu puteau trimite cei înșelați banii prin poștă, la adresa închisorii!

În data de 6 septembrie, denunțătorul a avut o întâlnire nu de natură romantică cu unul dintre intermediarii aflați în libertate, pentru a-i înmâna suma de 14.000 lei, moment în care organele de urmărire penală au intervenit și s-a constatat infracțiunea flagrantă.

Joaca de-a procurorul DNA se pare că nu a început acum pentru Ioan Mâzgă. În luna iulie a acestui an, inculpatul Mâzgă i-a determinat pe doi ofițeri de poliție să obțină un folos în numele așa-zisului procuror DNA, folos constând în recuperarea unui fals prejudiciu de 15.000 lei.

Noi ne bucurăm totuși că DNA Pitești nu doarme și că împotriva celor 3 infractori vor fi luate măsuri drastice. Și poate că pe parcursul noului lor sejur în închisoare nu vor mai avea un acces atât de liber la telefoane și mijloace de comunicare și vor învăța că a fi procuror la DNA Pitești nu aduce doar bucurii și satisfacții materiale.

Redactor: Emma Radu

Lasa un raspuns