DNA Bucureşti a finalizat cercetările în dosarul lui Armand Chiriloiu. Urmează staţia Colibaşi, cu peronul pe partea dreaptă!

0
249

De departe cea mai nocivă grupare din PSD Argeş este cea coordonată de Armand Chiriloiu, şeful de la Direcţia Silvică Argeş. Datorită sumelor uriaşe de bani care se învârt în domeniul forestier, trupa de băieţi veseli a lui Chiriloiu a reuşit să penetreze majoritatea centrelor de putere din partid, asigurându-şi susţinere şi protecţie atunci când se pune problema înlocuirii din funcţie a lui Armand.

Deputatul Radu Vasilică, un personaj pe care în Parlament nu-l cunoaşte nici colegul de bancă, a devenit mai bogat cu o cabană forestieră amplasată în zona Arefu, perla turistică a Argeşului. Tot lui Vasilică îi datorăm noi, argeşenii, instalarea unei nulităţi, Cătălin Podea, în funcţia de director adjunct al Direcţiei Silvice, drept recompensă pentru că acesta i-a evaluat… aşa cum trebuie amintita cabană.

Un alt deputat argeşean a beneficiat, pe aceeaşi filieră… forestieră, de construirea unei piscine în curtea supervilei lui şi de amenajarea spectaculoasă a grădinii, totul realizat de o firmă care lucra pentru Direcţia Silvică. Totul se ştie şi reprezintă piatra turnantă a unui dosar de dare şi luare de mită de toată frumuseţea! Un picuţ de răbdare şi lucrurile vor exploda cu adevărat în acest caz, aşa cum protagoniştii nici nu-şi imaginează!

Complice la tot ce se întâmplă la D.S. Argeş este şi senatorul Şerban Valeca, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD. Valeca este cel care ar putea să-i retragă sprijinul politic şi să-l îndepărteze din funcţie pe Chiriloiu, dar din motive pe care numai el le ştie preferă să închidă ochii şi să protejeze prin neimplicare clica de prăduitori formată la nivelul direcţiei! Când dubele cu mascaţi vor descinde la sediul instituţiei, senatorul Valeca va trebui să dea socoteală, alături de ceilalţi!

Pentru cei care încă mai pleacă urechea la poveştile lui Armand Chiriloiu, care le explică arogant că lui nimeni nu are ce-i face şi că degeaba scrie presa de un an de zile, facem câteva precizări.

În acest an de zile s-au întâmplat câteva lucruri, verificabile pentru oricine vrea să afle cum stau lucrurile în realitate.

Unu: Agenţia Naţională de Integritate îl investighează pe numitul Armand Chiriloiu atât sub aspectul agonisirii averii de-a dreptul porceşti (casă de sute de mii de euro în Pădurea Trivale, apartament în Bucureşti, apartament în Curtea de Argeş, sume de aproximativ 600.000 de euro în conturi la momentul sesizării instituţiei, câteva zeci de terenuri în zone foarte scumpe, bijuterii şi arme de lux de alte zeci de mii de euro), cât şi sub aspectul conflictului de interese înregistrat în momentul în care şi-a angajat soţia la Ocolul Silvic Piteşti (în perioada în care zeci de angajaţi erau daţi afară fără nicio explicaţie!).

Investigaţia ANI nu poate dura mai puţin de un an şi jumătate (multe reclamaţii pe rol, puţini angajaţi etc.), dar rezultatul ei este cert: dosar penal şi confiscarea sumelor pentru care nu există justificare legală! Atât Chiriloiu, cât şi soţia lui au fost întotdeauna bugetari, deci averea de nabab nu poate fi justificată în veci, indiferent ce poveşti le îndrugă don Armando colegilor de pahar!

Doi: în urma articolelor publicate de noi şi de săptămânalul „Jurnalul de Argeş”, dosarul penal în care sunt investigaţi Armand Chiriloiu şi echipa lui a fost preluat de DNA, structura centrală. Aici s-a făcut în patru luni mai mult decât s-a făcut la DNA Piteşti în doi ani, iar rezultatul se va vedea curând.

Reamintesc doar una dintre acuzaţii. Din cele aproximativ 10 hectare pe care Trelea Rodica le-a primit cu teleportare de la Rădăuţi la Arefu-Vidraru, gata parcelate în cele mai bune zone, familia Chiriloiu zice că a cumpărat 10%. Numai că, ce să vezi?, este vorba de aceeaşi Trelea Rodica pentru care Alina Chiriloiu a semnat în fals în numele Comisiei de Fond Funciar Arefu şi a primit, în primă instanţă, 3 ani de puşcărie! Deci familia Chiriloiu n-a fost un cumpărător întâmplător, ci a fost implicată direct în punerea în posesie a celei de la care a „cumpărat” ulterior 10% din pădure!

Cine nu pricepe cum stau lucrurile este mult prea prost pentru vremurile în care trăim şi îl rog să nu ne mai citească în veci, fiindcă scade media IQ-ului cititorilor noştri!

Deci cazul Chiriloiu a intrat în linie dreaptă. Soluţionarea va fi explozivă şi prăbuşirea lui va afecta serios PSD Argeş, în frunte cu liderul său de mucava, senatorul Şerban Valeca!

D.M.D.      

Lasa un raspuns