Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești a dispus suspendarea contractului de muncă al salariatei anchetate.

0
111

Cu privire la cazul investigat de polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 de Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești informează că a dispus suspendarea  contractului de muncă al salariatei anchetate.

Acest demers a fost decis ca urmare a Ordonanței 2250/P/2022, prin care s-a dispus, pentru persoana investigată, măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, inclusiv obligația de a nu exercita profesia de educator puericultor sau vreo altă activitate care presupune contactul direct și sistematic cu persoane minore.

Ca măsură de prevenție, personalul creșelor a fost instruit cu privire la anumite prevederi ale Codului Penal în legătură cu fapte precum lovirea sau alte violențe, rele tratamente aplicate minorului, purtare abuzivă, amenințare. Prin acest demers se dorește conștientizarea gravității acestor fapte, respectiv cunoașterea pedepselor prevăzute de lege pentru acestea.

Totodată, în perioada următoare, vor fi organizate întâlniri cu părinții copiilor din toate creșele, în cadrul cărora aceștia vor avea posibilitatea să expună diverse probleme întâlnite, la care instituția noastră să propună și implementeze soluții ferme, într-un interval de timp corespunzător.