Din dispoziţia directorului Armand Chiriloiu: Inginerul Florin Urluiescu a fost obligat să presteze activităţi de muncitor necalificat şi să lucreze încuiat într-un ţarc, ca un sclav!

0
143

Când l-am acuzat că a torturat fizic şi psihic angajaţii Direcţiei Silvice Argeş până a reuşit performanţa unică să-i bage pe unii în mormânt, iar pe alţii în spital, directorul Armand Chiriloiu a pretins că exagerăm şi că acuzaţiile noastre sunt nefondate.

I-am explicat atunci că noi nu suntem procurori, aşa că nu-l acuzăm de nimic. Noi doar prezentăm faptele, nefiltrate, aşa cum ar trebui s-o facă toţi jurnaliştii care se respectă.

De pe patul de moarte, în zeci de memorii trimise tuturor factorilor responsabili din Ministerul Apelor şi Pădurilor şi RNP ROMSILVA, dar şi oficialilor cu putere de decizie din Argeş, inginerul silvic Sever Pahonțu a prezentat modul în care a fost terorizat şi abuzat de Chiriloiu, care l-a transferat forţat de nenumărate ori, i-a deschis câteva dosare penale (dintre care nu s-a confirmat niciunul!) şi într-un final l-a dat afară fără nicio justificare (măsură anulată imediat de instanţă!). Dintr-un inginer silvic falnic şi sănătos tun, Pahonțu s-a îmbolnăvit de cancer, hepatită, hipertensiune şi diabet, boli care i-au adus, în cele din urmă, sfârşitul!

N-a fost un caz singular. Lucruri asemănătoare li s-au întâmplat mai multor angajaţi ai D.S. Argeş, printre care se evidenţiază cazul inginerului Florin Urluiescu. Într-un memoriu adresat de acesta preşedintelui CJ Argeş Dan Manu sunt prezentate pe larg toate abuzurile demente la care a fost supus de directorul Chiriloiu şi de cozile lui de topor:

„(…) Începând cu anul 2012, imediat după preluarea funcţiei de director al Direcţiei Silvice Argeş de către dl. ing. Chiriloiu Armand şi a celei de şef de ocol la O.S. Vidraru de către ing. Șerbănoiu Daniel, am fost delegat pe o perioadă de 60 de zile la Ocolul Silvic Costeşti – Complex de Vânătoare Mozacu, în funcţia de inginer responsabil cu activitatea din complex. Această funcţie nu a fost ocupată niciodată de nimeni, nici înainte de delegarea mea, nici în perioada întreruperii delegării mele şi nici în prezent. Se poate observa că această funcţie a fost ocupată <<cu dedicaţie>> doar de mine, pentru a-mi crea probleme la serviciu şi personale (sănătatea şi separarea prin distanţă faţă de familie etc.).

(…) În toată această perioadă, în calitate de inginer silvic (personal TESA) primeam ordin de serviciu prin care efectuam munca în acord destinată muncitorilor necalificaţi (ex.: efectuam frunzare, curăţam punctele de hrănire, reparam standuri de vânătoare, reparam garduri etc.), programul începând la ora 8, când pădurarul Sârbu Ion îmi deschidea poarta, după care o încuia şi revenea la ora 16.30 să-mi descuie poarta pentru a putea ieşi din ţarc, unde nu se afla apă potabilă şi, din cauza temperaturilor foarte ridicate din acea perioadă, apa pe care o luam cu mine, după circa 3-4 ore, nu mai putea fi consumată, încălzindu-se excesiv.

De asemenea, mi s-a oferit loc de cazare într-un canton silvic situat în mijlocul pădurii, aflat la o distanţă de 12 km de complexul de vânătoare, fără curent electric pentru a putea funcţiona un frigider unde să-mi pot ţine alimentele pentru o perioadă de o săptămână cât stăteam la serviciu, iar pe ruta canton-complex nu exista niciun mijloc de transport în comun pentru a mă putea deplasa omeneşte, fiind nevoit să fac acest traseu zilnic pe jos (…)”.

Şi mai sunt alte cazuri la fel de grave: doamna Zidaru Liliana, concediată abuziv, care s-a îmbolnăvit grav, dar totuşi a găsit puterea să lupte în instanţă şi să anuleze concedierea abuzivă, inginerul Puiulescu Carol, obligat prin presiuni să demisioneze după ce a făcut nenumărate memorii la minister şi la Romsilva etc. etc.

PSD Argeş trebuie să-l demită urgent pe vătaful ăsta de sclavi! Unde s-a mai pomenit ca inginerii silvici să fie umiliţi şi obligaţi să efectueze munci pe care le fac numai muncitorii necalificaţi? Să fie transferaţi abuziv în mijlocul pădurii şi închişi în ţarcuri ca animalele, doar-doar nu vor mai suporta şi îşi vor da demisia?! Suntem în mileniul al treilea, sau ne-am întors în timp în perioada feudală în care nişte stăpâni de robi îşi făceau de cap până omorau oamenii cu zile?!

Deputatul Canton şi deputatul Piscină au obligaţia să scape Argeşul de Armand Chiriloiu. În caz contrar, promit eu să scap Parlamentul de ei, cu concursul argeşenilor. Şi, fireşte, al procurorilor!

D.M.D.

Lasa un raspuns