Dileală totală şi abuzuri grave: Primarul Jenica Dumitru de la Ștefănești a făcut pierdut un document al Consiliului Local şi a trimis un răspuns (pe care nu i l-a cerut nimeni!) Prefecturii Argeş în care s-a acuzat singură!

1
466

Am promis ieri că vom prezenta o primă dovadă a faptului că primăriţa Ioana Jenica Dumitru de la Ștefănești consideră Primăria drept un fel de moşie moştenită de la părinţi în care poate face ce şi cum îi place, fără să ţină cont de niciun act normativ! Ei bine, iată dovada!

În data de 19 octombrie 2017, CL Ștefănești a adoptat o hotărâre prin care Centrul Cultural Ștefănești a redevenit Casa de Cultură Ștefănești. Motivele erau evidente şi de bun-simţ: nu existau nici fondurile necesare şi nici o efervescenţă culturală care să justifice o atare transformare la Ștefănești.

Toate bune şi frumoase până în data de 6 decembrie, dată la care Instituţia Prefectului îi solicită Consiliului Local Ștefănești un punct de vedere juridic asupra HCL nr. 87/19.10.2017 (hotărârea în cauză). Consiliul Local întocmeşte un răspuns, documentul este semnat de secretarul instituţiei Ion Georgeta şi de un consilier juridic din aparatul CL Ștefănești. Actul este depus la biroul primarului Jenica Dumitru pentru luare la cunoştinţă şi pentru a fi transmis Prefecturii Argeş.

Numai că, paradoxal, cabinetul primarului întârzie transmiterea documentului, după care… îl face pierdut! Şi în locul răspunsului cu pricina este trimis un altul, semnat de primăriţă şi de o consilieră juridică devotată acesteia.

Spre deosebire de răspunsul CL Ștefănești în care era explicată raţiunea pentru  care a fost adoptată acea hotărâre, în documentul semnat de Ioana Jenica Dumitru se susţinea cu vehemenţă că HCL nr. 87/19.10.2017 a fost adoptată cu încălcarea mai multor acte normative (evident că Ioana Jenica Dumitru bătea câmpii, nu doar pentru că HCL-ul respectiv este perfect legal, ci şi pentru că ea se pricepe la cu totul şi cu totul alte lucruri, despre care vom vorbi pe larg în viitor, nu la legi!).

Ce este ilegal aici? Păi tot! În primul rând, a fost distrus un document oficial al CL Ștefănești şi înlocuit cu un altul fără nicio valoare juridică pentru că nu era asumat de forul legiuitor al urbei şi nici nu era semnat de secretarul Unităţii Administrativ-Teritoriale, Ion Georgeta. Prefectura a solicitat punctul de vedere juridic al CL Ștefănești, nu al primăriţei Jenica Dumitru!

Apoi, edilul Jenica pare afectat grav de tulburare bipolară. De ce? Păi tocmai ea, care bate câmpii astăzi despre ilegalitatea hotărârii în cauză, este cea care a iniţiat-o! Exact, primarul este iniţiatorul hotărârii prin care Centrul Cultural Ștefănești a redevenit Casă de Cultură (şi-a pierdut personalitatea juridică!). Cu alte cuvinte, primăriţa de la Ștefănești susţine că a iniţiat deliberat un proiect de hotărâre ilegal?!!

În fine, publicăm facsimilele documentelor trimise de CL Ștefănești, respectiv de primarul Jenica Dumitru către Prefectura Argeş, ca să nu existe niciun fel de dubiu.

Şi, în final, să lămurim lucrurile. De ce s-a ofuscat atât primăriţa vieţii? Simplu: se pregătea să aranjeze lucrurile pentru ca amica ei retardată mintal Miss Autopsia (Lavinia Năstase) să ajungă manager la Centrul Cultural Ștefănești. Când a iniţiat hotărârea nu s-a prins că pierderea personalităţii juridice îi va bloca planurile. Acum e prea târziu, aşa că Miss Autopsia nu mai poate fi şefă la cultură, ci doar o slugă a primăriţei, din postura de consilier personal!

D.M.D.

P.S. Luni vom prezenta punctele de vedere ale consilierilor locali din Ștefănești ameninţaţi de primăriţa din ce în ce mai isterică, iar marţi dovada faptului că Jenica minte pe Facebook atunci când susţine că a organizat din buzunarul propriu mai multe evenimente. După care trecem la lucrurile cu adevărat serioase.

Măi Jenica, nici nu ştii cât de mică începi să fii!

1 Comentariu

  1. De ce nu treceti si la interesele care obliga cetatenii sa se deplaseze in comun ,cu cele mai jalnice mijloace,lipsite de siguranta confort si legalitate:MAXITAXI

Lasa un raspuns