Dezvoltarea domeniului IT în Pitești

0
395

              domeniu-ITDe câțiva ani încoace am asistat la dezvoltarea domeniului IT atât pe plan internațional, cât și la o scară mai redusă. Chiar și în România tinerii aleg tot mai des cariere în IT. Și de ce nu ar face-o? Câștigurile sunt substanțiale, oportunitățile de dezvoltare personală sunt numeroase, munca efectuată nu este una fizică, istovitoare.

Dacă inițial doar câteva orașe din țară ofereau o piață a muncii pentru specialiștii în IT, se pare că acest lucru se va schimba cât de curând. Companii de renume intenționează să își deschidă sedii și într-o serie de orașe mai mici din țară, printre care se numără și (surpriză!) Piteștiul. Alte orașe în care se întreprinde dezvoltarea domeniului IT sunt Brașov, Craiova, Târgu-Mureș și Sibiu.

Într-un raport semnat de o companie de consultanţă în recrutare şi selecţie specializată în IT, Brainspotting, s-a statuat faptul că aceste oraşe mai mici din țară furnizează anual peste 1.500 de candidaţi pentru posturile din domeniul IT. Așa că nume precum Google, Microsoft, Facebook, care deja realizează operațiuni în cele mai mari orașe din România, urmează să își extindă activitatea și să își canalizeze atenția și către alte locații, pentru dezvoltarea domeniului IT și descoperirea de noi genii în tehnologie.

Educația în domeniul IT este la mare căutare în țara noastră, unde există  cinci universităţi de profil, 59 de facultăţi cu domenii specifice şi 174 de licee private de profil. Un studiu efectuat tot de Brainspotting relatează că România produce anual peste 100.000 de specialiști IT, dintre care majoritatea vorbesc fluent limba engleză.

Ne bucură dezvoltarea în domeniul IT care se preconizează pentru Municipiul Pitești. Majoritatea celor pregătiți în IT care provin din orașul nostru au ales să plece în București pentru a lucra, din moment ce aici nu existau prea multe oportunități pentru ei. Dacă se vor întoarce sau nu acasă acum că vor avea de lucru chiar și aici, este decizia lor. Poate că în curând ne vom trezi nu doar cu un val de refugiați în Argeș, ci și cu unul de IT-iști!

Redactor: Luca Mateescu

Lasa un raspuns