Deşi şi-a înjurat ca la uşa cortului şefii şi colegii de catedră, lectorul Mircea Bărbuceanu nu a primit până acum nicio sancţiune de la conducerea Universităţii din Piteşti

0
238

Am ajuns, oarecum întâmplător, în posesia unor email-uri trimise de lect. univ. dr. Bărbuceanu Mircea, lider al Sindicatului Liber al Universităţii din Piteşti (SLUP), de pe adresa sindicatului şi în numele conducerii acestuia, email-uri adresate membrilor de sindicat. Le-am şi publicat cu câteva luni în urmă, aşteptând reacţia conducerii universităţii. Reacţie care, din păcate, n-a venit nici până astăzi! (Pentru articol, click aici!)

Ce este cu adevărat şocant la Mircea Bărbuceanu este că pentru el n-a avut nicio importanţă cine a fost rector al Universităţii din Piteşti. Jignirile i-au vizat pe toţi cei care au ocupat această funcţie, fie că a fost vorba despre Gheorghe Barbu, Ionel Didea sau Sebastian Pârlac. Fără discriminare!

Reluăm pe scurt o parte dintre invectivele cu care şi-a agresat colegii şi şefii cadrul didactic Mircea Bărbuceanu:

Despre fostul rector Gheorghe Barbu: disperat, lipsit de control, hoţ, lacom, obsedat de titluri academice cât mai pompoase, pericolul numărul unu al banilor şi patrimoniului universităţii, penibil, maestru în sforării, nesimţit, mic bătrânel etc.

Despre fostul rector Ionel Didea: individ care se înghesuie doar la sute de milioane lunar, om care fuge de răspundere, personaj fără coloană vertebrală, mişel, mincinos, om pe care îl va bate Dumnezeu prin copii, laş, individ care a lăsat numai nenorociri după el etc.

Lista poate continua, pentru că de isteria agresivă a lui Bărbuceanu nu a scăpat aproape nimeni: şefi, colegi, adversari, jurnalişti etc.

Problema gravă este că, în acest caz, niciun for universitar abilitat, fie că este vorba despre Senatul Universităţii din Piteşti ori despre Comisia de Etică pe care o conduce, din câte ştim noi, profesorul universitar doctor Şerban Valeca, senator PSD şi preşedinte al PSD Argeş, nu a luat măsuri în cazul violenţei verbale inacceptabile şi sancţionate de statutul cadrului didactic. Toţi s-au făcut că plouă şi au preferat să închidă ochii, ca să nu intre cumva în gura personajului!

Aşa ceva este de netolerat! Mai ales că Mircea Bărbuceanu pretinde că suferă de o boală psihică severă, lucru care, în mod normal, ar trebui să-l ţină departe de catedră, de studenţi şi, în general, de orice activitate didactică!

Revenim cu probe şi cu dezvăluiri!

D.M.D.

Lasa un raspuns