Deşi fostul ministru Costel Alexe a refuzat să sesizeze Parchetul şi a făcut pierdut raportul corpului de control, noul ministru Tanczos Barna promite că-l va da pe Armand Chiriloiu pe mâna procurorilor şi va reinstala legalitatea la Direcţia Silvică Argeş!

0
474

Vă povesteam la începutul acestei săptămâni că Armand Chiriloiu, şeful cel păcătos şi prăduitor al Direcţiei Silvice Argeş, a fost prins în ofside de o verificare a Corpului de Control al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Neregulile constatate erau deosebit de grave, aşa că raportul de control a ajuns pe masa ex-ministrului Costel Alexe cu propunerea de sesizare a organelor de cercetare penală.

Iniţial, Armand Chiriloiu a fost extrem de speriat, el fiind obişnuit să fie protejat permanent de conducerea ministerului şi de cea a Romsilva. Ulterior însă, Chiriloiu a reuşit să ajungă şi la ministrul Alexe pe care l-a „convins” rapid că în Argeş se cunoaşte foarte bine tabla împărţirii. Aşa s-a ajuns ca ministrul să fie cercetat de DNA şi pentru o potenţială faptă de luare de mită pe filiera Armand Chiriloiu.

Paradoxal, Costel Alexe a reuşit nu doar să ţină blocat raportul timp de mai bine de trei luni, dar l-a şi făcut pierdut după ce a refuzat să-l semneze şi să dea curs propunerii de trimitere la Parchet făcute de inspectorii corpului de control.

Noul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat public într-o emisiune de la postul TV Antena 3 că (nici) el încă n-a văzut raportul de control care dezvăluie problemele de la Direcţia Silvică Argeş! Asta deşi ne aflăm în luna ianuarie, la mai bine de 6 luni de la finalizarea controlului şi întocmirea documentului!

Partea bună este că ministrul a declarat, fără şovăire: „Astfel de fapte nu pot rămâne nepedepsite. N-am văzut încă documentul, dar imediat ce va ajunge la mine îl voi trimite Parchetului!”.

Aşa că, în sfârşit, sute de pagini cu acuzaţii grave vor ajunge pe birourile procurorilor, trimise chiar de conducerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor! Până atunci însă, ministrul Tanczos Barna va rezolva problema de la DS Argeş, unde va instala un director care iubeşte pădurea, în locul acestui Chiriloiu  care a dus Argeşul pe locul 1 în topul judeţelor unde s-au realizat cele mai mari defrişări ilegale!

Pentru Direcţia Silvică Argeş, viitorul începe în februarie! Pentru don Armando, tot în februarie, începe drumul spre Colibaşi!

D.M.D.

Lasa un raspuns